Presa germană publică imagini cu zeci de români de la sparanghel: „Încălcări grave ale regulilor COVID-19”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Presa germană a publicat imagini dintr-o fermă de sparanghel din Germania unde muncesc zeci de români care sunt expuși infectării cu noul coronavirus. 

Televiziunea NDR arată cum departamentul de sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor coronavirus în timpul unei inspecții la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen.

Conform sursei citate, containerele rezidențiale sunt supra aglomerate, potrivit raportului de anchetă. Prin urmare, fermierul a fost instruit să organizeze noi spații de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare, până luni.

VIDEO CU LOCUL UNDE MUNCESC ROMÂNII AICI

Raportul continuă să spună că reglementările de carantină nu au fost respectate și că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autobuzele de la cazări la câmp trebuie să fie verificate din ce în ce mai mult de către poliție, în viitor. Muncitorii români s-au plâns în număr mare de condițiile de la fermă.

 

Românii se plâng că stau câte 4 într-un container minuscul

 

Fermierul a declarat pentru NDR 1 Niedersachsen că autoritățile ar fi trebuit să-l informeze mai bine. Cu toate acestea, el va implementa cerințele și va asigura o cazare adecvată.

VIDEO CU CONDIȚIILE SEZONIERILOR ROMÂNI ÎN GERMANIA AICI

Mai ales că el nu are de ales, altfel lucrătorii lui sezonieri vor fi distribuiți altor companii, scrie Observator. Biroul de sănătate a examinat un număr de opt ferme de sparanghel din regiune și nu au fost constatate încălcări în celelalte șapte.

În imaginile filmate de televiziunea germană românii se plâng că stau câte 4 într-un container minuscul, merg la masă câte 50 odată fără nici distanțare socială, nu au măști și nici mănuși. Iar transportul de la cazare la câmp se face cu autobuzul sau cu o remorcă de tractor, câte 45-50 de oameni înghesuiți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel