Presa germană despre succesul Laurei Kovesi „A acționat fără compromisuri împotriva oficialilor corupți“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA, demisă în 2018, şi procuror șef al UE în 2019, a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat modul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA, scrie siebenbuerger.de.

 

 

 

 

„Este o victorie morală şi simbolică, deoarece Kovesi a renunțat de la bun început la compensații și nici nu își dorește înapoi funcția de procuror-șef al DNA. Ea a mers la CEDP, pentru ca şi alţi reprezentanţi ai sistemului judiciar să nu sufere o nedreptate similară. Judecătorii de la Strasbourg au constatat, în unanimitate, că demiterea lui Kovesi a încălcat dreptul la libera exprimare și independența judiciară. Kovesi a acționat fără compromisuri împotriva oficialilor corupți în timpul mandatului de şef al DNA (2013-2017). După ce a criticat reformele judiciare ale guvernului PSD din 2017, ea a fost demisă în 2018. Judecătorii de la Strasbourg consideră că este de datoria lor să își exprime opinia cu privire la reformele legale, cu posibile efecte asupra sistemului judiciar“, mai precizează siebenbuerger.de.

„Știm cu toții că demiterea mea a făcut parte dintr-o campanie de intimidare a sistemului judiciar, o încercare de a descuraja lupta împotriva corupției”, a spus Kövesi.

Pe 5 mai, Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat modul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel