Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică, dezamăgit de rezultatul referendumului

Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică, după eșecul referendumului, susținut intens de Biserică.  

Părintele Constantin Necula, duhovnic îndrăgit de foarte mulți români și profesor la Facultatea de Teologie Andrei Saguna din Sibiu, a declarat că a decis să se retragă din viața publică.

Decizia preotului vine dupa eșecul referendumului pentru familia tradițională, susținut vehement de Biserică.

Într-o intervenţie la Radio România Actualităţi, preotul Necula a declarat: "Tot ce am zis s-a întors împotriva oricărei bunăvoinţe de a comunica ceva societăţii din care facem parte. Eu aştept să se limpezească lucrurile şi să constatăm că, din nefericire, am avut dreptate. În lupta aceasta acerbă pentru o imagine în faţă, pentru o dorinţă de a fi mai mult decât atent la lucrurile care ţi se întâmplă, ai tot timpul tendinţa de a exagera. Mă voi retrage din viaţa publică, e un gând care îmi trece foarte des prin minte. Am să mă retrag şi am să tac în dorinţa de a-i lăsa pe ceilalţi să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulţi dispuşi să vorbească foarte foarte mult împotriva bisericii şi a societăţii străine. Le doresc succes! E o tristeţe care m-a cuprins, pe care n-o voi birui decât în Liturghie. Constat că oameni a căror cumpănire am fost extrem de atent să o preţuiesc devin nişte oameni care citesc doar titlurile ziarelor şi apoi îşi dau cu părerea. Cumpănire adâncă şi rugăciune. Cred că este lucrul la care mă aştept cel mai mult în perioada aceasta. Cred că este un referendum care a boicotat foarte mult din sufletele noastre. Mi-e teamă că viitorul îmi va dovedi că avem dreptate. Deja am constatat că, în ciuda faptului că familia bărbat-femeie nu e o prioritate, cealaltă familie a avut dintr-o dată trei proiecte băgate la sertar. Am constatat că suntem căzuţi între politici şi că, dacă ţii cu un partid împotriva celuilalt, nu înseamnă că nu faci politică. Şi tot aşa, lucruri care se întâmplă sub ochii noştri, cred că e obligatoriu ca paznicul farului să se retragă în far".

Preotul a subliniat și neputinţa de a depăşi problemele cu care s-au confruntat românii în cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire: "Eu am de unde să mă tonifiez. Constat că societatea românească, în ciuda balului mascat la care continuăm să asistăm, pierde încă un an de netonifiere. Mai avem 50 de zile până să ne prăznuim Centenarul. Ne-am bătut joc de 99 de ani şi 315 zile din Centenarul nostru".

Ulterior, el a revenit și a explicat că va continua să susţină ceea ce reprezintă Biserica.

"Retragerea din viaţa publică nu înseamnă că renunţ la luptă! Biserica nu e viaţa publică!!! Aici, în spaţiul ei, putem să ne reactivăm smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!", a scris acesta pe Facebook.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy