Premierul Ciucă transmite condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier din Bulgaria

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Bulgaria în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a dat asigurări că instituţiile statului fac toate demersurile necesare pentru aducerea în ţară a celor răniţi în tragicul incident.

"M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală. Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri", a precizat Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, şi să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Premierul le transmite sănătate românilor răniţi în tragicul accident şi recuperare cât mai rapidă.

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe. 

Primul din cei cinci răniți în accidentul din Bulgaria a ajuns la Spitalul Floreasca

 

rimul pacient dintre cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria a ajuns în țară la spitalul Floreasca, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. Ceilalți patru pacienți vor fi transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri.

Lucian Bode a declarat că mobilizarea autoritătilor române în gestionarea accidentului din Bulgaria, în care patru români au murit și cinci au fost răniți „a fost una eficientă și profesionistă”.

„Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetățeni români, s-au pierdut vieți. Transmit sincere condoleanțe și putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor și prietenilor compatrioților noștri care au pierdut pe cineva drag și apropiat. Le doresc răniților însănătoșire grabnică! Multumesc echipelor medicale și celorlalte autorități din România și din Bulgaria care s-au mobilizat urgent și au găsit soluții pentru a-i ajuta pe toți cei care aveau nevoie. În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea și un sistem de urgență funcțional”, a spus Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel