Prefectul Capitalei respinge cererea de a institui stare de ALERTĂ în Sectorul 1

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunță că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut Clotilde Armand: „Autoritățile responsabile nu consideră că amenințarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgență sau excepționale”.

"Am primit documentații parțial de la DSP, Autoritatea pentru Mediu și Garda de Mediu în dimineața aceasta (joi - n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorități nu rezultă că ar exista un pericol iminent, drept pentru care nu este întrunită a doua condiție prevăzută de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. În acest moment autoritățile responsabile nu consideră că amenințarea este suficient de gravă încât să se poată institui măsuri de urgență sau excepționale care să ducă la înlăturarea situației”, spune Alin Stoica.

El admite că axistă disfuncționalități în funcționarea serviciului de salubrizare.

"Voi continua să caut soluții cu Primăria Sectorului 1 și prestator în așa fel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic și să nu ajungă să fie un pericol. Voi continua să cer autorităților să monitorizeze situația și în cazul în care vor descoperi că există o amenințare să intervenim rapid”, adaugă prefectul Capitalei.

El precizează că punctul de blocaj rămâne același, respectiv relația dintre Romprest și unul dintre sortatori, Romwaste, generată de o creanță neachitată către sortator.

Primarul Clotilde Armand a cerut Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul șef a trimis o adresă și spune că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel