Prăpăd în țară după ploile torențiale. Imagini uluitoare: „Timișoara poate fi confundată cu Veneția” - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prăpăd în țară după ploile torențiale. Imagini uluitoare: „Timișoara poate fi confundată cu Veneția” - VIDEO / Foto: Tiktok
Prăpăd în țară după ploile torențiale. Imagini uluitoare: „Timișoara poate fi confundată cu Veneția” - VIDEO / Foto: Tiktok

România se confruntă cu un nou ciclon mediteranean, aducând condiții meteorologice severe în țară. Avertizările meteo au fost emise, sfaturile de siguranță au fost diseminate, iar echipele de intervenție au fost mobilizate pentru a face față situației. 

Intensitatea furtunilor provoacă distrugeri semnificative în România: ciclonul mediteranean aduce haos meteorologic

România se confruntă cu efectele devastatoare ale puternicelor furtuni, în urma loviturii unui nou ciclon mediteranean. Zone întinse ale țării se află sub avertizare Cod galben, iar meteorologii avertizează că în câteva ore va ploua abundent, echivalentul precipitațiilor din două luni. Există un risc major de inundații și viituri.

"Până dimineaţa la ora 10:00 rămâne în vigoare avertizare meteorologică de Cod galben ce vizează de această dată, tot partea de vest, nord-vest, centru a țării, pentru că ne așteptăm ca în mod deosebit în Banat, în Crișana, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în partea de nord-vest a Moldovei să cumulăm cantități de apă care la nivel local pot depăși, de asemenea, 30 de litri pe metrul pătrat", a spus Elena Mateescu, director ANM.

 

Imagini impresionante dezvăluie devastarea provocată de inundațiile din Timișoara

 

Ploile torențiale, grindina și vijeliile au deja provocat distrugeri în mai multe județe. Un exemplu este județul Timiș, unde în doar 20 de minute ploaia torențială a adus haos. Străzile și bulevardele s-au transformat în adevărate râuri, iar în Piața 700 două autoturisme au fost înghițite de ape.

Șoferii blocați în aceste mașini au reușit cu greu să se salveze, ieșind pe geamuri, într-o tentativă disperată de a evita creșterea nivelului apei. Situația este extrem de periculoasă și autoritățile locale și naționale fac eforturi susținute pentru a gestiona situația de urgență și a oferi sprijin celor afectați.

Străzi și cartiere întregi au fost transformate în adevărate râuri, iar casele și mașinile au fost înghițite de apele învolburate. Podurile și infrastructură rutieră au fost grav afectate, blocând accesul în multe zone ale orașului.

Însă locuitorii au făcut haz de necaz, ajungând virali pe TikTok după ce au postat mai multe filmulețe.

„Timișoara poate fi confundată cu Veneția”, „Dacă nu ne-am dus noi la mare a venit ea la noi”, au fost doar câteva dintre comentarii.

 

 

@___dani._ ????????????A venit marea la noi in Timisoara #fy #fyp #4u #timisoara ♬ sunet original - Robyonee.com

@denis__813 #timisoara #costinesti ♬ Spre Mare - INNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel