Prăjitura Mușuroi de cârtiță, desertul pufos care cucerește toată familia. Iată secretul „pământului scormonit“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prăjitura sau tortul Mușuroi de cârtiță este un desert delicios, „prietenos“ cu copiii și foarte haios. Rețeta este simplă și poate fă făcută cu succes de adulți cu ajutorul de nădejde al celor mici.

Blat moale și pufos de cacao, crema de mascarpone și banane proaspete… deja sună delicios, nu? Rețeta pe care v-o prezentăm în cele ce urmează este suficientă pentru 10 porții. Dar cu siguranță odată încercat, va deveni unul dintre torturile nelipsite ale familie dumneavoastră.

Ingrediente necesare  pentru Mușuroiul de cârtiță

 

Blat cacao

150 grame făină

25 grame cacao

2 ouă

100 grame zahăr

75 ml ulei

150 ml lapte

5 gr praf de copt

2,5 grame bicarbonat de sodiu

un praf de sare

 

Crema mascarpone

250 grame mascarpone

300 ml smântână pt frișcă

125 grame zahăr

1 linguriță extract vanilie

1 lingură zeamă lămâie

50 grame ciocolată cu lapte

3 banane

50 grame zmeură.

 

Cum se pregătește Mușuroiul de cârtiță

 

PREPARARE BLAT

Preîncălzim cuptorul la 170 grade. Cacaua se amestecă cu zahărul. Apoi se adaugă 50 ml lapte fierbinte, amestecăm bine cu un tel. Adăugăm ouăle, amestecăm bine.

Apoi laptele, uleiul, sarea, iar la final făină amestecată cu agenții de creștere. Amestecăm doar până se omogenizează, nu se mixează! Coacem blatul într-o formă de 20 cm, cam 30-35 minute. Facem testul scobitorii, apoi blatul în lăsăm până se răcește complet. Uleiul va face blatul „scormonibil“.

 

PREPARARE CREMĂ

Smântână pentru frișcă și brânză mascarpone trebuie se fie reci, de la frigider. Prima dată mixăm frișcă cu zahărul, când începe să se întărească pe jumătate adăugăm vanilia și zeamă de lămâie, mai mixăm doar până ce se omogenizează.

Este important să nu mixăm de tot frișcă deoarece urmează să adăugăm și brânză mascarpone și trebuie mixat din nou. Dacă devine prea tare, după ce adăugați crema mascarpone și mixati până se amestecă, este foarte probabil să se taie! La final trebuie să rezulte o crema fină și pufoasă. Mai adăugăm ciocolată tăiată fin și amestecăm de 2 ori cu o spatulă.

 

ASAMBLARE TORT

Acum vom decupa blatul de cacao, lăsând marginile intacte și vom scoate miezul. Peste blat vom pune bananele tăiate pe jumătate și deasupra zmeură. Apoi punem crema și îi dăm o formă de cupola, netezind lateralele. Deasupra punem restul de blat sfărmat.
Îl dăm la rece 2 ore, apoi se poate servi.

 

(Sursa: Luckycake.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel