Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie, regina rețetelor în pandemie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie
Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie

Prăjitura genoveză, un preparat din trei ingrediente, fără drojdie, a fost regina rețetelor în pandemie. Însă ea nu a fost inventată acum. Ci dor redescoperită. Este imposibil să nu o fi făcut cel puțin o dată și să nu știi că așa se numește.

În zilele în care drojdia sau făina deveniseră cel puțin la fel de prețioase ca aurul, această rețetă devenise extrem de populară. Prășitura genoveză, făcută din trei ingrediente, nu este o invenție nouă a acestor vremuri de criză. Este de fapt un preparat clasic de patiserie cunoscut sub numele de pandișpan sau blat genovez și este foarte probabil să îl fi făcut și înainte, cel puțin o dată

Ingrediente

 

Ouă - 4

Făină - 120 g

Zahar - 120 g.

 

Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente: Moduri de preparare

 

Dacă vă induce în eroare cuvântul „genovez“, este pentru că, cu siguranță, o cunoașteți mai degrabă sub denumirea de pandișpan sau blat pentru prăjitură. Este aceeași prăjitură, singurul lucru care se schimbă este timpul de coacere.

Aprindem cuptorul la 180 ° C cu încălzire în sus și în jos fără ventilator. 

Sunt 3 modalități prin care se poate face această prăjitură genoveză. 

Metoda la cald – este considerata metoda tradiţională

Punem ouăle și zahărul într-un bol, pe baia de aburi şi amestecăm până când compoziţia, ajunge la 45-50 grade. Luăm de pe foc, apoi începem să mixăm, până când ouăle işi triplează volumul, devin mai deschise la culoare şi ating temperatura de circa 30-35 grade. Adăugăm făina cernută, în 2-3 reprize şi o încorporăm cu mişcări lente, de jos în sus. Transferăm compoziţia într-o tavă, tapetată şi coacem la circa 180-190 grade, pentru circa 20/30 minute, în funcție de mărime.

Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie: Metodă la rece simplă

În bolul unui mixer adăugăm ouăle și zahărul. Mixăm crica 20 minute până când ouăle işi triplează volumul şi devin că o cremă. Adăugăm făina cernută, în 2-3 tranşe, şi o înglobăm cu mişcări lente, de sus în jos.

Metodă la rece cu procedură dublă

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol, gălbenuşurile se mixează cu 2/3 din zahăr, iar albuşurile, cu restul de zahăr, într-un alt bol. Adăugăm 1/3 din albuşurile bătute, peste gălbenuşuri, apoi jumătate din făina cernută, urmată de incă 1/3 din albuşuri, apoi de cealaltă jumătate de făînă şi în final ultima 1/3 de albuşuri. 

Într-un castron mare punem zahărul. Separăm gălbenușurile de albușurile de ou și punem primul în același bol cu ​​zahărul și al doilea într-un alt castron complet curat.

Note importante

 

Dacă vrem să facem din această prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie o foaie de ruladă, întindem amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (de obicei folosesc una de 39 x 26 cm) și coacem la 180ºC timp de 8 minute, după acest timp se poate face testul scobitorii. Dacă iese curat, este gata, dacă nu, îl mai lăsăm câteva minute și verificăm din nou.

Este un tort foarte simplu și rapid de făcut în orice moment, deoarece ingredientele necesare sunt utilizate în mod obișnuit în aproape orice casă. În plus, deoarece nu conține ulei, unt sau grăsimi de niciun fel, este o prăjitură foarte ușoară.

În cofetărie este, tocmai datorită ușurinței sale, unul dintre cele mai utilizate blaturi ca bază pentru prăjituri, deoarece pot fi umplute cu practic orice, fără ca rezultatul să fie excesiv de greu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel