Prăjitură cu mere la tigaie. O rețetă rapidă și delicioasă, pe placul tuturor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
prajitura_de_mere_la_tigaie
prajitura_de_mere_la_tigaie

Prăjitură cu mere la tigaie este o alternativă de a pregăti un desert absolut delicios și rapid care să satisfacă pe toată lumea. În plus, cei care nu au cuptor, pot folosi această rețetă pentru a oferi celor dragi un dulce gustos și rapid.

Prăjitura cu mere la tigaie nu necesită multe ingrediente, ci doar de câteva produse de baza care se află în majoritatea bucătăriilor.

Citește și Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură

Aveți nevoi de 3 mere, 2 ouă, 140 g zahăr, 60 ml ulei, 150 ml lapte, 200 g făină, 1 pliculeț praf de coptscorțișoară, 1 vârf de sareesență de vanilie.

Citește și Budincă de cartofi cu franzelă. Un preparat foarte simplu din caietul de rețete al bunicii

 

Prăjitură cu mere la tigaie. Mod de preparare

 

Rețeta se pregătește la tigaie, de aceea, aveți nevoie de una care să se ridice la nivelul așteptărilor noastre, adică să aibă  un triplul strat antiaderent.

Dacă ți-a plăcut Prăjitură cu mere la tigaie, s-ar putea să îți placă și rețeta Chec la cană, în cuptorul cu microunde. Rețeta celui mai ușor și rapid desert. Este gata în 3 minute

 

Spălam bine bine merele, apoi le decojim și le curățăm de cotor, după care le tăiem felii subțiri. Aranjăm frumos merele în interiorul tigăii, fără să adaugăm ulei sau alte grăsimi. Dacă vrei ca preparatul tău să aibă un plus de savoare, poți folosi puțin unt pentru a unge baza tigăii.

Te-ar putea interesa și: Prăjitura Kinder felie de lapte, fără zahăr: Desertul preferat al copiilor, făcut în casă din ingrediente simple și sănătoase

Amestecăm într-un bol ouăle, sarea, esența de vanilie, scorțișoara, zahărul, uleiul și adaugăm făina peste care am adaugat praful de copt. Omogenizăm întrega compoziție și o turnăm în tigaia cu merele tăiate feliuțe.

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitură cu mere la tigaie, s-ar putea să îți placă și rețeta  Orez cu prune uscate, afumate. Rețeta ca la bunica acasă

Acoperim tigaia cu un capac pentru 20-25 de minute la foc mediu. Ideal ar fi să acoperi tigaia cu un capac prevăzut cu orificiu de evacuare a aerului in interior. După cele 20-25 de minute, minunatia este gata și poate fi servită atât caldă, cât și rece alături de o cupă de înghețată. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel