Prăjitura Kinder felie de lapte, fără zahăr: Desertul preferat al copiilor, făcut în casă din ingrediente simple și sănătoase

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Kinder felie de lapte, fără zahăr
Kinder felie de lapte, fără zahăr

Toată lumea iubește prăjitura Kinder felie de lapte. Deși există o mulțime de variante pentru această prăjitură care poate fi reprodusă cu succes acasă, astăzi vă prezentăm o variantă sănătoasă a acestui deliciu, pregătit fără adaos de zahăr.

În Germania se numește Milchschnitte, în țara sa de origine, Italia, este Fetta al Latte. Sigur îți va plăcea această versiune fără zahăr și cu conținut scăzut de carbohidrați al prăjiturii Kinder felie de lapte, care se găsește este tot în Europa!  Două straturi subțiri de blat moale și umplutura pufoasă de lapte alb  sunt o combinație irezistibilă, un deliciu de împărțit cu cei mai buni prieteni. 

Citește și Clătite spumoase, fără făină: Aerate și pufoase, încât nu îți vine să crezi că sunt adevărate. Secretul celei mai simple rețete

Ingredientul principal prăjiturii Kinder felie de lapte, pe care o găsim în magazine este, într-adevăr, laptele, dar al doilea și al treilea ingredient sunt uleiul de palmier și zahărul. O felie de lapte, conform indicațiilor de pe ambalaj, conține 8,3g sau 2 lingurițe de zahăr. Acest lucru poate fi destul de scăzut dacă îl comparăm cu alte deserturi, dar se poate mai bine decât atât, nu?

Vezi și: Rețetă de tort magic, din două ingrediente: Se prepară în 5 minute și are doar 70 de calorii

In cele ce urmează vă prezentăm o variantă mult mai sănătoasă a celebrei prăjituri, fără adaos de zahăr. În această rețetă fără zahăr se pot folosi  amestecurile de eritritol / stevia.

În blatul de ciocolată, în loc de zahăr se poate folosi înlocuitorul de zahăr brun Sukrin Gold, care are cu 97% mai puțini carbohidrați decât zahărul. Pentru umplutura de lapte se poate folosi îndulcitorul pentru deserturi - icing Surkin. Dacă nu coaceți blaturile, eritritolul sub formă de pulbere funcționează mult mai bine decât granulatul, deoarece eritritolul nu se topește și nu se dizolvă la fel ca zahărul de masă.

Ingrediente pentru prăjitura Kinder felie de lapte, fără zahăr: 

Blat

4 ouă;

100 ml. lapte;

80 g  făină de migdale

1 lingura tarate psyllium sau 1 linguriță de pulbere Psyllium

1 linguriță praf de copt

3 linguri praf de cacao neîndulcit

90 g  Sukrin Gold sau îndulcitor la alegere

1 linguriță esență de vanilie.

Citește și: Paste cu brânză și roșii, la cuptor: Rețeta care a lăsat magazinele din Finlanda fără ingrediente în două zile

 

pentru cremă

200 ml frișcă lichidă, fără zahăr

100 ml. lapte

100 g /  cremă de brânză fină

12 g. gelatină granule

3 linguri îndulcitor sub formă de pudră 

1 linguriță esență de vanilie

 

Mod de preparare  Kinder felie de lapte, fără zahăr

Preîncălziți cuptorul la 180 Celsius. Bateți ouăle până se omogenizează. Adăugați toate celelalte ingrediente pentru blatul pufos și amestecați bine. Este esențial să adăugați pulberea de psyllium. Acționează ca un liant și este un ingredient ieftin și foarte sănătos.

Se toarnă amestecul lichid într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt. Pentru a vă asigura că puteți scoate cu ușurință blatul  copt mai târziu, ungeți ușor hârtia de copt mai întâi. Coaceți timp de 12 minute. În funcție de tava de copt, poate fi necesar să faceți acest lucru în 2 loturi. 

Scoateți din cuptor blatul și lăsați să se răcească complet. Pentru crema de lapte, încălziți laptele într-o tigaie (nu trebuie să fiarbă) și amestecați granulele de gelatină până se dizolvă complet. Bateți frișca pentru a fi foarte rigidă, apoi adăugați crema de brânză, îndulcitorul pentru deserturi - icing Sukrin, esența de vanilie și laptele încălzit cu gelatina topită și combinați bine. Crema se pune la frigider până se va asambla prăjitura.

Porție dublă, doar 135 de calorii

 

Îndepărtați hârtia de copt de pe blat și tăiați-l în forma dorită. Întindeți umplutura de lapte peste blatul pufos (aproximativ 1/2 cm grosime) și acoperiți cu a doua bucată de blat pre-tăiată.

Prăjiturile se păstrează cel mai bine la frigider. Dacă un urma tăierii prăjiturilor răman resturi de plat si de cremă, acestea se pot amesteca într-un bol si se pot consuma ca atare ;) .

Din amestecul acesta, mie mi-au rezultat 10 bucăți de prăjitura Kinder felie de lapte. Merită menționat faptul că felia originală de lapte kinder cântărește 28g și, prin urmare, este aproximativ jumătate din greutatea feliei mele de lapte. Cu toate acestea, versiunea mea are doar 1,1 g zahăr (comparativ cu 8,3 g) și 2,8 g carbohidrați.

Valori nutriționale: Porție: 59 g. Calorii: 135 kcal. Glucide totale: 5,9 g. Proteine: 4,3 g. Grăsime: 11,5 g. Colesterol: 72 mg. Sodiu: 57 mg. Fibre: 3,1 g. Zahar: 1,1 g.

Dacă ți-a plăcut rețeta de prăjitură Kinder felie de lapte, te-ar putea interesa și rețeta pentru Lapte prăjit, un desert cu o crusta crocantă și crema fină în interior

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel