Prăjitura Carpați. Rețeta celui mai cunoscut desert al copilăriei noastre 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
prajitura_carpati
prajitura_carpati

Prăjitura Carpați este un desert întâlnit în cofetării, dar se prepara și acasă, mai ales la mesele festive. Prăjitura necesită destul de mult timp, însă rezultatul merită efortul. Aspectul și gustul acestei prăjituri vor răsplăti cu siguranță munca și timpul petrecut în bucătărie.

 

Pentru foi aveți nevoie de: 1 kg făină, 4 ouă, 300 gr zahăr, 300 ml ulei, 300 ml lapte, o linguriță amoniac

Pentru cremă: 2 litri de lapte, 600 g zahăr, 300 gr făină, 500 g unt

Pentru glazură: 200 gr ciocolată, 200 ml lapte, 2 linguri unt. 

 

Cum se face blatul penru prăjitură

 

Se amestecă ouăle cu zahărul, apoi se adăugă uleiul puțin câte puțin până se omogenizează. Ulterior, se adaugă laptele. Făina amestecată cu amoniac se încorporează peste restul compoziției și se amestecă până se obține un aluat consistent.

Aluatul se împarte în opt bucăți egale, din care se vor face opt foi necesare pentru a asambla prăjitura Carpați. Fiecare bucată de aluat o întindem subțire,  cu un sucitor și apoi o lăsăm rulată pe sucitor. Punem într-o tavă hârtie de copt și desfacem foaia de pe sucitor, în tavă. Fiecare foaie obținută astfel se coace la foc mic aproximativ  10-15 minute.

 

Cum se face crema

 

Se topiește zahărul într-o cratiță. Adăugăm 300 de grame de făină și amestecăm. Se adaugă laptele și se lasă la fiert până se obține o consistență cremoasă. Apoi se adaugă untul și omogenizăm din nou.

Prăjitura Carpați se asamblează punând o foaie, apoi cremă, iarăși foaie și repetând procedura cu toate cele opt foi coapte. După aceea, băgăm prăjtura scurt timp la congelator. După ce se întătărește, o scoatem și tăiem marginile inegale și inestetice ale prăjiturii. Apoi, o tăiem în formă de triunghiuri, de mărimea dorită, potrivit retete.unica.ro.

Pentru glazură, se topește ciocolata la bain marie, apoi se adăugă laptele și untul. Glazura se toarnă peste fiecare triunghi în parte. La final, se poate orna cu nuci măcinate sau nucă de cocos. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel