Prăjitura Vânt spaniol. Rețeta desertului de care vă veți îndrăgosti

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ptrajitura_vant_spaniol
ptrajitura_vant_spaniol

Prăjitura ”Vânt spaniol” este un desert inimaginabil de delicios. Baza este un blat din pandișpan de cacao, peste care se pune o cremă de unt vanilată. Peste bază se pune foaie de bezea pufoasă, peste care se pune un mousse de ciocolată, la fel de pufos. Iar ultimul strat este de frișcă presărată cu fulgi de ciocolată.  

 

 

Ingrediente pentru blatul de cacao: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 4 linguri făină, 3 linguri apă, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, un praf sare

Foaie de bezea: 8 albușuri, 400 grame zahăr, 1 lingură oțet, un praf sare, 

Crema de unt: 8 gălbenușuri,1 praf budincă de vanilie, 8 linguri zahăr, 2 linguri făină, 500 mililitri lapte, 250 grame unt

Mousse de ciocolată: 300 grame smântână pentru frișcă, 200 grame ciocolată

Deasupra: 150 grame smântână pentru frișcă, fulgi de ciocolată

Separați albușurile de gălbenușuri. Se freacă gălbenușurile cu sarea, după care se adaugă uleiul, apoi apa. Se mixează albușurile până devin o bezea tare. Se adaugă zahărul treptat și se mixează până acesta se topește. Peste bezea se adaugă gălbenușurile, amestecând încet cu o spatulă. În compoziția obținută se încorporează făina care a fost amestecată cu cacaoa, amestecând încet de sus în jos. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, verificând cu scobitoarea dacă este gata, apoi se scoate și se lasă să se răcească.

 

Citeste si: Ciocolată de casă, gata în 10 minute. Uitați de magazine și preparați desertul copilăriei

 

Pentru foaia de bezea, se bat albușurile spumă, cu praful de sare, până se obține o bezea tare. Se adaugă treptat zahărul și lingura de oțet și se bare până se topește zahărul și bezeaua devine tare. Se va coace în aceeași tavă în care a fost copt blatul de cacao. Tava se va tapeta cu hârtie de copt, peste care se va întinde bezeaua. Se va coace până va căpăta o culoare maronie deasupra. Când este gata se scoate din tavă cu tot cu hârtia de copt și se lasă să se răcească.

 

Crema de unt și mousse-ul de ciocolată

 

Pentru crema de unt, se freacă gălbenușurile cu zahărul. Peste ele se adaugă budinca de vanilie, făina și laptele. Se amestecă bine și se pune pe foc, amestecând continuu. Se fierbe până se îngroașă. apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se freacă spumă untul și se adaugă treptat în crema de budincă, amestecând până se omogenizează.

Pentru mousse-ul de ciocolată se va bate smântâna până începe să se întărească, iar dacă aceasta este deja îndulcită, nu se va mai adăuga zahăr. Se topește ciocolata în cuptorul cu microunde și se adaugă peste frișcă. Se bate până frișca devine tare și se omogenizează cu ciocolata.

 

Citeste si: Prăjitură râioasă, desertul copilăriei din caietul cu rețete al mamei: Trucul care o face atât de gustoasă

 

Într-o tavă se va pune blatul de cacao, iar peste el se va întinde crema de unt. Peste ea se va răsturna foaia de bezea, cu tot cu hârtia de copt, apoi se dezlipește hârtia și se întinde mousse-ul de ciocolată. Restul de frișcă se va bate și se va pune deasupra. Se ornează cu fulgi de ciocolată presărați sau ciocolată răzuită. Rețetă inspirată de pe site-ul bucătăraș.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel