Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta celei mai gustoase prăjituri, care te va cuceri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cusma_lui_guguta
cusma_lui_guguta

Cușma lui Guguță este o prăjitură dulce, cu vișine, cu mascarpone, cu clătite. Se prepară imediat și va deveni vedeta mesei la orice sărbătoare. Este un desert tradiţional din Republica Moldova, un tort din clătite, cu vişine şi frişcă. Desigur există şi varianta preparării rulourilor la cuptor. Însă acum vă propunem o reţetă delicioasă și simplu de preparat.

Pentru clătite, bateți ouăle cu zahărul și păstaia de vanilie. Turnați apoi laptele,amestecând. Apoi, adaugați faină cernută, cu praful de copt și sarea. Amestecați până se omogenizează compoziția. Clătitele se prăjesc într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei. Când sunt gata se lasă să se răcească.

Citește și Șmoră cu griș, rețeta bunicii. Un desert vechi, simplu și rapid

Pentru cremă se amestecă într-un bol, brânza mascarpone, zahărul pudră și miezul de la păstaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, până nu se mai simte zahărul. Separat, se bate smântâna dulce până se obține o frișcă fermă. Adaugați frișca peste mascarpone și amestecați ușor cu spatula. 

Vișinele se scot din compot și se lasă la scurs bine. Apoi se pun pe clătită și se rulează cât se poate de strâns. Clătitele umplute cu vișine se așează sub forma unei piramide. La bază se pun mai multe, până când vei ajunge în vârf cu o singură clătită. Peste fiecare strat de clătite se pune cremă din belșug. Piramida formată din clătite se unge bine cu cremă și desertul este gata.  Se decorează cu ciocolată rasă. Poftă bună!

 

Rețeta tortului Cușma lui Guguță din aluat foietaj

 

Aveți nevoie de 250 grame smântână, 150 gr untură (unt, margarină), 150 grame zahăr, 2 lingurițe praf de copt, 450-500 grame făină, 400 grame vişina fară sâmburi, 1 pachet vanilie. Ppentru cremă aveți nevioie de: 500 grame smântână 20-30% (frișcă-35%),150 grame zahăr, 1 pliculeț vanilie, 100 grame ciocolată rasă.

Într-un bol se bate bine untura cu zahărul, apoi se toarnă smântâna și se amestecă bine. Se adaugă treptat făina cu praful de copt. Se frământă aluatul. Bila de aluat se pune la frigider pentru 20-30 min. Apoi aluatul se împarte în 10 părți egale, din care se formează biluțe. Din fiecare biluță se întinde o foaie de aluat (25/7 cm) se aranjează un rând de vișină, dacă vișina nu este chiar dulce atunci se mai pune puțin zahăr, se lipesc marginile și se face un rulou-tub.

Tava se tapetează cu hârtie de copt, se pun tuburile în tavă și se coc la 180 grade C pentru 20-25 min. Între timp se prepară crema cu zahăr și vanilie. Pe un platou se aranjează tubulețele în formă de piramidă. Se lasă tortul la rece pe 4-5 ore.Tortul se presoară cu ciocolata rasă. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel