Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Rețetă de post

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Rețetă de post (Foto: Pixabay)
Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Rețetă de post (Foto: Pixabay)

Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Această rețetă de clătite poate fi făcută atât în post, cât și de cei care au grijă de siluetă. E drept, la siluetă trebuie să fim atenți și câte mâncăm, nu doar la ce punem în ele. 

Clătitele cu apă minerală, fără lapte, fără ou sunt gata în câteva minute și le poți servi cu gem sau alte umpluturi, după dorința fiecăruia. Dacă în rețeta "tradițională" de clătite punem lapte și ouă, acestea se pot prepara și doar cu apă minerală, iar rezultatul este delicios. Este o mâncare extrem de simplă și sățioasă, care poate fi preparată și în post.

Citește și Lipii sau turte fără drojdie, rețeta de plăcinte simple la tigaie. Secretul celei mai vechi formă de pâine a omenirii

Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou. Ingrediente:

 

- 300 grame făină albă

- 500-600 ml apă minerală

- 1 linguriță rasă de sare

- 1 linguriță de zahăr

- 1 plic de zahăr vanilat

- coajă de lâmâie / portocală

- 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Dacă plănuiești să le faci cu umplutură sărată, nu se pune zahăr în aluat.

Mod de preparare

 

Punem făina într-un castron sau într-un bol de plastic și adaugăm zahărul, pliculețul de zahăr vanilat și lingurița de sare, iar apoi amestecăm bine.

Apoi urmează ingredientele lichide. Adăugăm apă minerală apoi uleiul, treptat, amestecând continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă nu este fixă. Aceasta poate varia ținând cont de făina folosită. Aluatul trebuie să fie fluid, însă destul de consistent ca să nu se rupă clătitele atunci când le punem în tigaie. Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare celui de smântână grasă.

În timp ce amestecăm, punem și coaja de portocală sau de lămâie. Acestea aduc un plus de aromă și savoare clătitelor de post.

Cum preparăm clătitele în tigaie

 

Se încinge foarte bine o tigaie antiaderentă (teflon sau ceramică). Se toarnă un strop de ulei și se întinde pe toată suprafața tigăii cu un șervețel de hârtie. Modul în care le preparăm termic influențează foarte mult gustul clătitelor.

Turnăm primul polonic de aluat în fir subțire, în timp ce învârtim tigaia de coadă, circular, pentru a-l distribui într-un strat uniform. Nu întoarce clătita de post până nu se coace bine pe prima parte. Poți folosi un cuțit fără zimți sau o linguriță pentru a ridica foarte puțin o părticică din clătită pentru a observa dacă s-a rumenit.  

Vezi și: Prăjitura tăvălită ca la mama acasă. Rețeta clasică - delicioasă și ușor de preparat

Aceste clătite se coc la foc mediu spre iute. Ideal ar fi să nu le întoarcem până nu se coc bine pe o parte, altfel se rup la întoarcere.

Pe măsură ce clătitele sunt gata le așezăm în teanc pe o farfurie, una peste cealaltă și le acoperim imediat. Acoperim teancul cu o altă farfurie, iar apoi le întoarcem, astfel încât cea mai caldă ajunge în partea de jos. Procedând astfel, aceste clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou devin mai moi și au o textură fragedă.

E important pentru aceste clătite care nu conțin ouă, lapte să se aburească una pe cealaltă, pentru că astfel se înmoaie. 

Ultimul pas în rețeta de clătite de post este umplutura. Le poți umple cu gem de căpșuni, vișine, dulceață de caise sau cu miere și nucă. O idee de umplutură de post pentru clătitele sărate ar fi cea din ciuperci (călite cu ceapă, sare și piper).

Poftă bună!

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel