Povestea unui astronaut: „Cum am ajuns să devin a 200-a persoană care a mers în spațiu”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Povestea unui astronaut: „Cum am ajuns să devin a 200-a persoană care a mers în spațiu” / Foto: Captură video youtube
Povestea unui astronaut: „Cum am ajuns să devin a 200-a persoană care a mers în spațiu” / Foto: Captură video youtube

De la a servi în cadrul operațiunilor speciale ale Forțelor Aeriene până la a deveni a 200-a persoană care a mers în spațiu, se poate spune că realizările colonelului (în retragere) Benjamin Alvin Drew Jr. sunt "din altă lume".

Drew a fost invitat miercuri în cadrul discuției "Down to Earth" din cadrul Innovare Elevation Series, care a avut loc la Innovare Advancement Center, 592 Hangar Road.

Drew a fost unul dintre cei 17 aleși pentru a se antrena cu Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) în 2000 și, șapte ani mai târziu, a fost unul dintre cei șapte astronauți selectați pentru cel de-al 119-lea zbor al navetei spațiale.

Prima vizită în spațiu pentru Drew - august 2007 - a fost punctul culminant al unui vis din copilărie și al unui regim de pregătire de o viață, care l-a dus prin rândurile Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii pentru a deveni un pilot decorat.

 

Povestea lui Drew: „Cum am ajuns să devin a 200-a persoană care a mers în spațiu”

 

Drew este specialist de misiune în cadrul Corpului de astronauți al NASA, care este responsabil de operarea celor trei navete spațiale ale programului și de participarea la Stația Spațială Internațională. A efectuat două zboruri spațiale și a fost a 200-a persoană care a pășit în spațiu.

Născut în Washington, D.C., Drew a absolvit Academia Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în 1984 cu o diplomă de licență în inginerie astronautică și o diplomă de licență în fizică și a devenit sublocotenent în Forțele Aeriene. A obținut calificarea pentru elicoptere și a obținut aripile de pilot în 1985, după ce a urmat cursurile de pregătire pentru piloți de elicoptere la Fort Rucker, Ala.

Prima sa misiune a fost cea de pilot de elicopter de salvare în luptă între 1985 și 1987.

 

Dorința lui Drew de a fi astronaut a prins contur încă de la vârsta de patru anișori

 

În timpul discuției de miercuri, lui Drew i-au fost adresate întrebări de către studenți și personalul Laboratorului de Cercetare al Forțelor Aeriene, împreună cu moderatoarea evenimentului, managerul Comunității Innovare-Institutul Griffiss, Melissa Tallman. Subliniind că a fost un vis de o viață pentru Drew să meargă în spațiu, el a fost întrebat cum a fost să realizeze o astfel de performanță.

Drew a explicat că avea doar aproximativ 4 ani și jumătate când și-a exprimat dorința de a zbura după ce a privit avioanele decolând de pe Aeroportul Internațional Baltimore. Apoi, într-o zi, la școală, câțiva ani mai târziu, a ajuns să urmărească la televizor decolarea misiunii Apollo 7.

"Era un tip care a început de la 10, numărând invers, cu această rachetă mare și fumurie pe ecran", și-a amintit el. "Îmi amintesc că în copilărie am spus: Nu vom merge niciodată pe Lună, e o nebunie. Apoi, câteva luni mai târziu", după Apollo 7, "urma să mergem pe Lună"."

"Le-am spus părinților mei că vreau o slujbă care să mă plătească suficient pentru a putea face asta - să merg în spațiu. Nu-mi venea să cred că acești oameni chiar erau plătiți să facă asta", a spus Drew râzând. "Apoi îmi amintesc că am avut această discuție cu părinții mei și, practic, mi s-a spus că dacă muncești din greu, ai note bune și nu le răspunzi părinților tăi, atunci poate vei putea deveni astronaut".

 

Drew a zburat în 60 de misiuni de luptă

 

Din 1987 până în 1992, Drew a servit în cadrul U.S. Air Force Special Operations, timp în care a zburat în 60 de misiuni de luptă în operațiuni deasupra Panama (1989), Golful Persic (1990-91) și nordul Irakului (1991-92).

În 1992, s-a întors la antrenamentele de zbor și a obținut calificarea pentru avioane cu reacție, devenind pilot de încercare la Școala de piloți de încercare navală în 1994. Ulterior, Drew a lucrat ca pilot de testare a proiectelor, a comandat două organizații de testare a zborurilor și a făcut parte din personalul Comandamentului de luptă aeriană al Forțelor Aeriene ale SUA. Drew a obținut un masterat în științe aerospațiale la Universitatea Aeronautică Embry Riddle în 1995.

În cadrul prezentării de miercuri, Drew recunoaște că nu a fost întotdeauna un fan al matematicii în școală, dar știa că va fi importantă pentru a face din marele său vis o realitate. El și-a amintit că a fost expus la probleme de cuvinte în clasa a șaptea.

"Problemele de cuvinte erau de fapt interesante - dintr-o dată matematica a devenit un instrument, nu doar o grămadă de numere și simboluri", a spus el. "Era ceva ce putea fi aplicat și atunci nu m-am mai săturat de ea".

Dar, ca orice altceva în viață, Drew a recunoscut că atingerea obiectivului său final de a deveni astronaut a fost orice, dar nu a fost un "drum drept".

 

În iulie 2000, el a fost selectat ca specialist de misiune de către NASA

 

După ce a terminat doi ani de pregătire și evaluare, i s-au atribuit sarcini tehnice în cadrul Astronaut Office Station Operations Branch și a îndeplinit sarcini tehnice până când și-a luat un an sabatic în 2005 pentru a urma cursurile Air War College la Maxwell Air Force Base, Ala.

După ce s-a întors la NASA, a fost membru al echipajului în cadrul misiunii STS-118 a navetei spațiale Endeavour către Stația Spațială Internațională în 2007. Din ianuarie până în noiembrie 2009, a ocupat funcția de director de operațiuni la Centrul de pregătire a cosmonauților Gagarin din Star City, Rusia.

În ceea ce privește provocările pe care le presupune pregătirea sa continuă pentru a-și îndeplini obiectivele, Drew a declarat că "cea mai grea parte" a fost "să facă următorul pas după ultimul". După prima fază a antrenamentului de pilot, mă întrebam: "Ce se întâmplă dacă ești jenant de prost la asta?"", și-a amintit astronautul. "Dar cu fiecare oportunitate există acea teamă de eșec... Dar cel mai mare eșec, este să nu încerci niciodată".

Un membru al publicului l-a întrebat pe Drew dacă antrenamentul său pentru a merge în spațiu a fost ca și cum ar fi jucat un joc video.

"În ceea ce privește partea de realitate virtuală", este destul de aproape de realitate. Dar există totuși anxietatea că viețile sunt în pericol acolo sus și că ai putea distruge echipamente în valoare de milioane de dolari. Așa că da, există un pic de anxietate acolo", a glumit el.

 

Povestea unui astronaut: „Tocmai când credeam că am văzut totul, nu era așa"

 

Întrebat cum a fost să se simtă în spațiu în ambele sale misiuni, Drew a descris totul ca fiind ca și cum ar fi fost ca și cum ar fi evoluția unui film. El a spus că prima dată s-ar putea să te uiți la film pentru a înțelege premisa poveștii și pentru a face cunoștință cu personajele. În timp ce a doua oară când te uiți, poți observa elementele de "prefigurare" sau povestea din poveste.

"Misiunile mele au fost similare", a reflectat el. "De ambele ori când am fost în spațiu a fost ca o intrigă de film. A doua oară când am urcat, am încercat să observ toate lucrurile pe care nu am avut ocazia să le observ sau să le apreciez prima dată. De fiecare dată a fost o experiență foarte diferită. Tocmai când credeam că am văzut totul, nu era așa."

Publicul a continuat să pună întrebări care au variat de la modul în care NASA intenționează să se ocupe de resturile spațiale în viitor până la întrebarea dacă Drew a întâlnit vreodată un obiect zburător neidentificat (OZN).

Drew a recunoscut că, odată, în spațiu, a fost surprins de apariția unui obiect portocaliu strălucitor, în formă de semilună, care, din cauza unghiului și a proximității, s-a dovedit a fi o semilună în creștere.

"Asta mi-a oprit inima pentru un minut", a râs el.

 

Drew s-a retras din Forțele Aeriene ale SUA în 2010, în calitate de colonel, cu peste 25 de ani de serviciu

 

În timpul carierei sale în Forțele Aeriene, a pilotat 30 de tipuri diferite de aeronave, acumulând peste 3.500 de ore de zbor. Continuându-și activitatea la NASA, în 2011 a fost membru al ultimei misiuni a navetei spațiale Discovery, STS-133. În timpul acestei misiuni, Drew a devenit a 200-a persoană care a efectuat o ieșire în spațiu.

El a înregistrat peste 612 ore în spațiu ca membru al echipajului navetelor spațiale Discovery și Endeavour. În prezent, el este legătura NASA cu Comandamentul Spațial al Forțelor Aeriene, NORAD/Comandamentul Nordic al SUA și Comandamentul Strategic al SUA. El locuiește în Colorado Springs, Colorado.

Întrebat dacă Drew are planuri de a se întoarce în spațiu, astronautul a declarat că, la vârsta sa, preferă să "se dea la o parte" pentru a le oferi altor piloți șansa, așa cum au făcut și alții pentru ca el să primească șansa sa.

"Este ca și cum am plăti ceva mai departe", a zâmbit el. "Prefer să dau șansa altcuiva".

 

Următorul pas pentru omenire, va fi zborul pe Marte, despre care Drew a spus că "se va întâmpla" în timpul vieții sale

 

De fapt, până în anii 2040 sau 2050, astronautul a spus că ar trebui să existe o tehnologie a combustibilului nuclear care să permită navelor spațiale să călătorească spre Marte în 1-2 luni.

Și, experimentând personal cât de mic este Pământul și omenirea în comparație cu universul, Drew a spus că te face să te întrebi cum de omenirea poate fi într-un asemenea conflict. El a făcut referire la națiunile care se luptă pentru granițe care nici măcar nu există cu adevărat, care nu pot fi văzute din spațiu.

"Când te uiți înapoi la Pământ, iar acesta pare un punct minuscul, pare destul de nesemnificativ", a reflectat Drew. "Te simți atât de limitat în timp și spațiu și îți dai seama că este un lucru mult mai mare faptul că ești de fapt suficient de norocos să faci parte din asta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel