Povestea tristă a micuței Giulia: s-a stins din viață din cauză că familia a abandonat-o din primele clipe. Mama anchetată

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Povestea tristă a micuței Giulia: s-a stins din cauză că familia a abandonat-o din primele clipe. Mama anchetată / Foto: Unsplash
Povestea tristă a micuței Giulia: s-a stins din cauză că familia a abandonat-o din primele clipe. Mama anchetată / Foto: Unsplash

Povestea tristă a micuței Giulia, care s-a născut prematur și a murit după ce a fost abandonată de familie, a emoționat o lume întreagă. Fetița ar fi avut nevoie de îngrijiri imediate, dar în schimb a fost lăsată să se descurce singură timp de șase zile până s-a stins din viață.

Mama bebelușului, o italiancă, nu a fost supusă unor controale ginecologice în timpul sarcinii și nu a primit niciun tratament care să ajute copilul să supraviețuiască.

 

Toată familia este anchetată de poliție

 

Nașterea a avut loc acasă, fără asistența unui medic, iar bebelușul a fost abandonat imediat după ce cordonul ombilical a fost tăiat.

Abia după șase zile, bunicii materni au cerut ajutor, dar, din păcate, a fost prea târziu pentru a salva viața micuței Giulia, care a murit probabil de foame.

Mama, sora, bunicii și părinții femeii au fost cu toții anchetați pentru neglijență față de copil cu consecințe mortale.

Povestea Giuliei este doar cel mai recent caz tragic dintr-o serie de incidente care, din păcate, au luat viețile unor sugari și copii mici.

 

Abandonul bebelușilor, o problemă din ce în ce mai des întâlnită în Italia



Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al Serenei Mollicone, fetița nou-născută găsită moartă în 1994 în pădurea din Macchia della Gatta, în provincia Avellino. Copilul, născut prematur, fusese abandonat într-o pungă de plastic. Anchetatorii nu au reușit niciodată să o identifice pe mamă, dar datorită analizelor ADN a fost posibilă depistarea originii sale din Sanniti.

În 2013, micuța Martina Rossi, în vârstă de numai trei ani, a fost găsită moartă în casa ei din Messina. Copila fusese abandonată de tatăl ei, care trăia într-o stare de degradare și alcoolism, în timp ce mama ei se mutase în Lombardia. Martina a murit din cauza greutăților și a foametei, dar tatăl ei a continuat să trăiască cu cadavrul zile întregi înainte de a alerta autoritățile.

 

Român, vinovat de decesul bebelușului



În 2014, corpul fără viață al unui bebeluș a fost găsit în portbagajul unei mașini în Tolentino, în provincia Macerata. Tatăl, un bărbat român în vârstă de 26 de ani, ascunsese cadavrul de teamă să nu fie descoperit de autorități. Bebelușul ar fi fost ucis de tată, care ar fi încercat să mascheze moartea fetiței pretinzând că s-a născut prematur și fără viață, 

În 2017, un cuplu căsătorit a fost arestat în Matera pentru că și-a abandonat nou-născutul, în vârstă de numai cinci zile, într-o pubelă de gunoi. Cuplul invocase faptul că nu avea resursele financiare necesare pentru a crește copilul. Din fericire, bebelușul a fost salvat la timp și a fost încredințat în grija unei unități sanitare.

În toate aceste cazuri, numitorul comun este abandonul și lipsa de îngrijire medicală și socială pentru sugari și copii mici. Adesea, din motive economice sau sociale, părinții decid să își abandoneze copiii sau să le refuze îngrijirea de care au nevoie pentru a supraviețui. În unele cazuri, precum cel al micuței Giulia, este vorba chiar de abandon la naștere.

 

Pedepsirea părinților criminali



Este important ca societatea și instituțiile să se mobilizeze pentru a preveni aceste episoade și pentru a oferi asistență și sprijin părinților aflați în dificultate.

Este la fel de important ca cei responsabili de aceste acte inumane să fie identificați și pedepsiți, pentru a asigura dreptate victimelor și pentru a descuraja comportamente similare pe viitor. Viața unui nou-născut sau a unui copil mic este prețioasă și trebuie protejată cu orice preț, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel