Povestea ROMÂNCEI Virginia Usiku, model de culoare. A crescut într-un ORFELINAT, dar nu a împiedicat-o să VISEZE (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Virginia Usiku, unul dintre primele modele de culoare din România, a crescut într-un centru de plasament, dar asta nu a împiedicat-o să viseze şi să susţină cauzele copiilor instituţionalizaţi.

Virginia Usiku este româncă. În anul 2017 a apărut într-un videoclip al formaţiei austriece electro swing Parov Stelar, scrie Digi 24.

„Sunt printre primele modele de culoare. A mai fost probabil un model mulatru, dar nu a fost aşa şocant pentru că era mulatră. Oamenii erau destul de reticenţi. Nu aveau viziunea aceea clară a unui model de culoare care să îmbrace, să poarte hainele, o anumită creaţie şi să schimbe complet toată percepţia.

Fiind o persoană de culoare, după o perioadă, perioada de comunism, nu a fost chiar atât de uşor, dar eu am fost o tipă destul de ambiţioasă şi mi-a plăcut. Și încăpăţânată. Știam că asta vreau să fac”, a spus Virginia Usiku la Digi 24.

Virginia a ajuns să defileze pentru mulți designeri români de top și să aibă colaborări cu artiști internaționali.

„Cumva a fost o dorinţă mult mai mare să arăt că se poate şi altcumva şi diversitatea, să sprijini cumva diversitatea, frumuseţea, şi în acelaşi timp târziu mi-am dat seama că dacă luptam un pic cu cine sunt şi cu ce vreau să creez... în acest timp mi-am dat seama că de fapt o fac pentru a arăta şi altor copii care vin din medii defavorizate că dacă într-adevăr ai un vis şi lupţi pentru el chiar se poate, indiferent de traseu”, a mai spus Virginia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel