Povestea ROMÂNCEI Virginia Usiku, model de culoare. A crescut într-un ORFELINAT, dar nu a împiedicat-o să VISEZE (VIDEO)

Virginia Usiku, unul dintre primele modele de culoare din România, a crescut într-un centru de plasament, dar asta nu a împiedicat-o să viseze şi să susţină cauzele copiilor instituţionalizaţi.

Virginia Usiku este româncă. În anul 2017 a apărut într-un videoclip al formaţiei austriece electro swing Parov Stelar, scrie Digi 24.

„Sunt printre primele modele de culoare. A mai fost probabil un model mulatru, dar nu a fost aşa şocant pentru că era mulatră. Oamenii erau destul de reticenţi. Nu aveau viziunea aceea clară a unui model de culoare care să îmbrace, să poarte hainele, o anumită creaţie şi să schimbe complet toată percepţia.

Fiind o persoană de culoare, după o perioadă, perioada de comunism, nu a fost chiar atât de uşor, dar eu am fost o tipă destul de ambiţioasă şi mi-a plăcut. Și încăpăţânată. Știam că asta vreau să fac”, a spus Virginia Usiku la Digi 24.

Virginia a ajuns să defileze pentru mulți designeri români de top și să aibă colaborări cu artiști internaționali.

„Cumva a fost o dorinţă mult mai mare să arăt că se poate şi altcumva şi diversitatea, să sprijini cumva diversitatea, frumuseţea, şi în acelaşi timp târziu mi-am dat seama că dacă luptam un pic cu cine sunt şi cu ce vreau să creez... în acest timp mi-am dat seama că de fapt o fac pentru a arăta şi altor copii care vin din medii defavorizate că dacă într-adevăr ai un vis şi lupţi pentru el chiar se poate, indiferent de traseu”, a mai spus Virginia.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25