Povestea emoționantă a unei familii de ucraineni cu deficiențe de auz. Refugiații au primit ajutor după ce au rămas în pană cu mașina

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Povestea emoționantă a unei familii de ucraineni cu deficiențe de auz. Refugiații au primit ajutor după ce au rămas în pană cu mașina
Povestea emoționantă a unei familii de ucraineni cu deficiențe de auz. Refugiații au primit ajutor după ce au rămas în pană cu mașina

O familie de ucraineni cu deficiențe de auz a rămas în pană cu mașina pe autostradă, în zona localității Sebeș. Cei trei refugiați au reușit să ajungă până într-o parcare, unde au fost văzuți de doi polițiști care erau în patrulare. Mână de la mână, refugiații au fost ajutați și au ajuns la hotel.

Alexandru și Iosif, polițiști în județul Alba, erau în patrulare, când au văzut o mașină cu capota ridicată în parcarea de lângă autostrada care străbate localitatea Sebeș.

Mașina, o Lada 1500 cu număr de Ucraina, era ticsită de bagaje, iar pe lunetă era un abțibild care avertiza că cel care conduce are deficiențe de auz. În aceeași situație se aflau și soția sa, dar și copilul lor.

„Mașina asta doar nea Mihai știe să o repare”, i-a spus Alexandru colegului lui. „Sună-l tu! Sigur e acasă. Eu o să anunț la inspectorat”.

 

3. -imagine fara descriere- (275434731_270404038603181_8683443952844922410_n.jpg)

 

Alexandru a apelat prin stație și a spus că în timpul patrulării au găsit o familie de ucraineni a căror mașină s-a stricat.

„Am chemat pe cineva să o repare. Din câte îmi dau seama, sunt foarte obosiți. Vă propun să ne mobilizăm și să îi cazăm o noapte la Sebeș. Nu pot continua drumul în starea în care sunt”, le-a spus Alexandru colegilor săi polițiști.

 

Ucrainenii au fost ajutați de poliție și cazați gratuit în Sebeș

 

Anunțul a fost auzit de mai mulți colegi, iar unii au venit la fața locului, în timp ce alții au mers la un hotel din Sebeș. După ce mașina a fost reparată, ucraineanca a îmbrățișat-o pe polițista care venise la fața locului să ajute. Prin semne, aceasta a asigurat-o că totul va fi bine și i-a invitat să-i însoțească pe polițiști la un hotel în Sebeș pentru a se încălzi și pentru a lua o masă caldă.

 

2. Povestea e... (275124451_270403985269853_991402635708153314_n.jpg)

 

Polițiștii au pus „mână de la mână” pentru a le plăti cazarea celor trei ucraineni, însă aceștia s-au lovit de un refuz ferm la hotel: „Nu putem să acceptăm banii! Vor sta la noi cât este nevoie, iar banii strânși de dumneavoastră îi pot folosi pentru alte cheltuieli care le sunt necesare. La noi vor sta gratuit”, au spus reprezentanții hotelului.

Exemplul de solidaritate a fost postat pe Facebook de Ministerul Afacerilor Interne, alături de fotografii cu familia de ucraineni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel