Poșta Română va livra gratuit ajutoare umanitare către Ucraina și va găzdui refugiați

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română

Compania națională de servicii poștale Posta Română a anunțat că a organizat o rețea proprie de centre de colectare a ajutoarelor destinate celor afectați de criza din Ucraina.

„Compania Națională Poșta Română continuă să se implice în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina. După punerea la dispoziție a spațiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaților, operatorul național de servicii poștale își pune la dispoziție întreaga infrastructură pentru a colecta și distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectați de criza din Ucraina. Ajutoarele umanitare vor fi colectate la nivelul unor centre dedicate din rețeaua poștală", anunță compania.

Totodată, compania a pus la dispoziția autorităților locale facilitățile sale de cazare pentru a găzdui refugiații din Ucraina. 

 

Poșta Română roagă donatorii să sorteze produsele pe categorii

 

Compania are în total 23 de unități de cazare în 18 județe, însumând un total de 203 paturi folosite de angajații săi, potrivit Hotnews.ro.

Posta Romana va transporta ajutoarele la cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate și distribuite de Poșta ucraineană.

„Cetățenii sau ONG-urile care doresc să trimită ajutoare umanitare în Ucraina, au la dispoziție centrele județene dedicate acestei campanii, care vor prelua coletele. Aici, produsele vor fi încărcate în mașinile companiei și vor fi transportate către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. De aici, vor fi preluate de Poșta Ucraineană - Ukrposhta și distribuite acolo unde este nevoie", a precizat compania, citată de Profit.ro.

 

Aproape 24.000 de cetățeni ucraineni au intrat marți în România

 

Aproape 24.000 de cetățeni ucraineni au intrat marți în România, potrivit datelor adunate de Poliția de Frontieră. Marți, prin punctele de frontieră au intrat în România 71.364 de persoane, dintre care 23.862 cetăţeni ucraineni. Este o creştere cu 5,6% faţă de ziua precedentă, explică autoritățile.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.449 cetăţeni ucraineni (creștere de 8%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.524 cetăţeni ucraineni (creștere de 1,6%).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel