Portul Constanța, în PERICOL: 6 MIGRANȚI au urcat pe o navă și au INCENDIAT o cabină. Doi oameni, la SPITAL

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șase migranți algerieni, urcați ilegal la bordul unei nave ajunsă în Portul Constanța, au creat haos pe vapor după ce au incendiat o cabină. Doi dintre pasagerii clandestini au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital.

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi, aseară, să intervină pentru salvarea a 6 persoane, aflate pe nava Nordic Barents (pavilion Panama) în Portul Constanţa, la dana 64. O saltea dintr-o cabină a fost incendiată iar mai multe persoane s-au intoxicat cu fum. Acestea au fost evacuate şi au primit îngrijiri medicale, doi oameni ajungând chiar la spital.

Nava panameză a sosit duminică în Portul Constanţa, venind din SUA, cu escală din Turcia. În Turcia, la bord au urcat şi 6 migranți, din câte se pare de origine algeră. Comandantul navei a încercat să îi debarce la Constanța, numai că autorităţile române nu sunt de acord ca transfugii să fie debarcaţi în Portul Constanţa, aşa că marinarii de la bordul navei i-au închis pe respectivii într-o cameră, unde cei 6 au dat foc la o saltea!

„În data de 17.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă. Menționam că astăzi (duminică - n.r.), în momentul intrării navei în portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria.

Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 48.000 de lei“, au declarat reprezentanții Pliției de Foontieră, solicitați să intervină la bordul navei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel