Portugalia. ROMÂNII, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini. Statistici OFICIALE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Numărul străinilor rezidenţi în Portugalia a crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 480.300 de persoane, cel mai ridicat din 1976, anul în care a început publicarea acestei statistici, a anunţat miercuri Serviciul portughez pentru Străini şi Frontiere, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Brazilienii rămân cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în Portugalia, cu 105.423 de membri. Urmează cei veniţi din Capul Verde, 34.663, şi apoi comunitatea de români, care conform acestei statistici oficiale numără 30.908 membri.

Un număr semnificativ de rezidenţi străini mai provin din Marea Britanie, China, Franţa, Italia, Angola şi Guineea-Bissau.

Comunitatea care procentual a înregistrat creşterea cea mai puternică faţă de anul 2017 este cea a italienilor, al căror număr a crescut cu aproape 50%, ajungând la 18.862 de rezidenţi.

A crescut de asemenea cu 51% numărul permiselor de reşedinţă acordate, 93.154 anul trecut, şi cel al solicitărilor de primire a cetăţeniei portugheze, peste 41.000, din care au fost aprobate 32.414.

În opinia ministrului portughez al Administraţiei Interne, Eduardo Cabrita, aceste date ilustrează „creşterea economiei şi atractivitatea ţării”, el insistând asupra necesităţii ca Portugalia să aplice o „strategie ordonată de imigraţie” conformă cu „susţinerea populaţiei active”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel