Portugalia. Guvernul reimpune restricţii parţiale în majoritatea ţării

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul portughez a anunţat sâmbătă noi restricţii începând din 4 noiembrie pentru majoritatea ţării, cerând populaţiei să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau la cumpărături, şi a cerut companiilor ca angajaţii să lucreze de la distanţă, relatează Reuters.

La o zi după ce numărul zilnic de infecţii cu noul coronavirus a atins un nivel record, premierul Antonio Costa a declarat că măsurile vor viza 121 municipalităţi, între care regiunile cheie Lisabona şi Porto.

În zonele afectate locuieşte aproximativ 70% din populaţia Portugaliei, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori.

''Dacă nu se face nimic, creşterea numărului de infecţii va conduce inevitabil la o situaţie de prăbuşire a sistemului nostru de sănătate'', a declarat premierul portughez în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

''Avem o lună foarte grea în faţă. Cel mai probabil vom adăuga mai multe municipalităţi decât vom scoate de pe listă data viitoare'', a spus el.

Portugalia a înregistrat un număr relativ scăzut de 141.279 de cazuri infecţii şi 2.507 de decese, dar cazurile zilnice au atins vineri un record de 4.656 înainte de a scădea la 4.007 sâmbătă, când numărul deceselor a crescut cu 39, notează Reuters. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel