Portugalia. Dubă cu muncitori români, accident teribil pe o autostradă: Doi conaționali au murit pe loc, în timp ce mergeau la serviciu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Portugalia. Dubă cu muncitori români, accident teribil pe o autostradă: Doi conaționali au murit pe loc
Portugalia. Dubă cu muncitori români, accident teribil pe o autostradă: Doi conaționali au murit pe loc

Doi muncitori români au murit într-un teribil accident pe Autostrada de Nord (A1), lângă stația de taxare Santarém, provincia Ribatejo în vestul Portugaliei. 

Cei doi muncitori români care au murit în teribilul accident care a avut loc ieri dimineață, în jurul orei locale 05:20, aveau 20 și 27 de ani.

Victimele lucrau în construcții și se deplasau într-o dubă în care mai erau cu alți patru colegi. Mergeau spre serviciu în Abrantes, iar după stațiile de taxare din Santarém, șoferul a frânat, a virat la stânga, a urcat pe separatorul central și s-a oprit pe un câmp deschis în sens opus, la aproximativ 40 de metri de carosabil. Conform presei din Portugalia, vctimele au fost împrăștiate de-a lungul traseului.

Portugalia. Mamă româncă, condamnată la închisoare după ce și-a maltratat copiii

Momentan anchetatorii au în calcul două cauze: fie șoferul a adormit, fie o anvelopă a explodat. Acum au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia.

Pe lângă cei doi români morți, au mai fost doi muncitori răniți grav care au fost transportați cu elicopterul la spitalul São Francisco Xavier din Lisabona. Ceilalți doi răniți au fost transportați la spitalele din Vila Franca de Xira și Abrantes.

Moarte suspectă pentru un român din Portugalia: „Situația nu este foarte clară, este ceva mai mult decât un simplu înec”

 

Autobuz plin cu muncitori români, accident grav în Spania: Doi morți și trei răniți grav

 

La mujlocul lunii mai, alți doi muncitori români au murit în Spania și alți trei au fost grav răniți în urma unui accident rutier produs în sudul țării.  Autobuzul în care se aflau 18 persoane, angajate în agricultură, s-a răsturnat într-o curbă pe o șosea din Andaluzia, între localitățile Pedrera și La Roda.

Muncitorii români urmau să lucreze pe un câmp din Antequera. Autoritățile spaniole încearcă să afle cauza accidentului.

Primarul din Pedrera, Antonio Nogales, s-a deplasat la locul accidentului la 20 de minute după ce acesta s-a răsturnat: „Este o curbă complicată, deși are vizibilitate și când s-a produs evenimentul era zori. Răniții erau încă sub autobuz și strigătele lor erau dureroase. Vehiculul a fost răsturnat pe toată lățimea drumului”, a explicat el.

Portugalia. Român, exploatat după ce i s-a promis o viață mai bună: Muncea 17 ore pe zi și îl țineau să doarmă în grajd cu animalele

Președintele andaluz, Juan Manuel Moreno, a deplâns evenimentul și a transmis condoleanțe rudelor decedaților de pe contul său de Twitter, precum și urarea de însănătoșire grabnică a răniților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel