Populația Elveției, în crește din cauza imigrației

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

La finalul anului 2021, populația rezidentă permanentă a Elveției era de 8.738.800 de locuitori, cu 0,8% mai mult decât în 2020. Procentul se încadrează în rata medie anuală de creștere a populației în ultimii cinci ani, a anunțat Oficiul Federal de Statistică din Elveția.

Principalul motiv pentru creșterea populației a fost imigrația, când s-a înregistrat o creștere cu 1,5% a persoanelor care se mută în Elveția față de 2020. Dintre imigranți 68% erau cetățeni europeni, anunță swissinfo.ch. În același timp, aproximativ 28.700 de cetățeni elvețieni s-au mutat în străinătate în 2021. Străinii reprezintă 25,7% din populația rezidentă permanentă în Elveția.

Alt motiv pentru creșterea populației este că oamenii trăiesc mai mult. În ultimul an, numărul persoanelor de 65 de ani și peste a crescut mai repede, ponderea acestora în populația totală a crescut cu 0,2 puncte procentuale, în timp ce în rândul persoanelor în vârstă de 80 de ani creșterea a fost de 3,0%.

Femeile sunt mai reprezentate decât bărbații în populația în vârstă. Elveția a numărat cu 162 de centenari mai mulți decât anul precedent, unde proporția este patru ori mai multe femei decât bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel