Ponta şi-a pregătit discursul pentru Congresul PSD, însă nu a mai fost invitat. Ce a vrut să le spună foştilor săi colegi de partid

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ponta a postat pe Facebook discursul pe care îl pregătise pentru Congresul PSD, care iniţial trebuia să aibă loc pe 3 august, fiind reprogramat pentru 24 august, dar la care nu a mai fost invitat.

"La sfârşitul lunii iulie am fost invitat, în calitate de lider al Pro România, la Congresul PSD (care fusese iniţial programat pe 3 august) - am acceptat, deşi cu anumite rezerve, invitaţia/acum, în mod evident, nu mai este valabilă invitaţia - merită însă ca mesajul pe care îl pregătisem să ajungă totuşi la membrii şi simpatizanţii PSD: (...) Nu mai sunt membru PSD (pentru că aşa au decis nişte lideri egoişti şi orbi) şi nici nu voi mai fi (pentru că sunt liderul unui proiect politic nou în care cred şi cu care mă mândresc)/nu o să mă dezic şi nu o să mă ruşinez niciodată de trecutul meu alături de dumneavoastră - vreau doar să nu repet greşelile din trecut şi să arăt că înţeleg schimbările şi aşteptările societăţii româneşti - şi asta ar trebui să faceţi şi dumneavoastră!", a transmis Ponta.

Citeşte şi: Dana Gîrbovan anunţă pe Facebook ce măsuri va lua în calitate de ministru: "După ce ani de zile România..."

Liderul Pro România a adăugat că rămâne şi va fi mereu "un om de stânga, un social-democrat progresist, un prieten al 'poporului pesedist'", care a fost "mereu" lângă el.

"Cred în dialog şi în faptul că România şi românii au nevoie de unitatea tuturor celor de stânga pentru că partidele de dreapta nu au putut niciodată să guverneze bine şi să facă bine întregii societăţi", a susţinut Ponta.

El a reamintit, în mesajul pentru social-democraţi, că a propus ca "Stânga ( PSD, ALDE şi Pro România ) să se unească în spatele unui singur candidat".

Citeşte şi: Rareş Bogdan: "PSDragnea se intoarce! Numa un pic s-a hodinitu"

"Deşi suntem în ceasul al 12-lea eu încă cred că aceasta este singura soluţie să avem în noiembrie un lider care să se lupte cu şanse reale pentru victorie (nu pentru a accede în turul al doilea )! Încăpăţânarea şi aroganţa duc la dezbinare şi la izolare. Dacă refuzaţi dialogul cu cei care sunt de aceeaşi parte a baricadei ideologice veţi pierde toate alegerile care urmează", a menţionat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, cei care "promovează dezbinarea şi lupta între oamenii de Stânga sunt cei care (voit sau inconştient) vor aduce Dreapta la guvernare pentru mulţi ani de acum încolo!".

Citeşte şi: Oreste: "5 motive pentru care guvernul României lucrează exclusiv pentru Rusia lui Putin"

"Dacă totuşi vă decideţi să guvernaţi în următoarele 15 luni cum au guvernat Năstase şi Ponta (sau chiar mai bine) aveţi sprijinul meu şi al majorităţii colegilor mei din Pro România. Dacă candidatul Stângii unite îi va reprezenta, va vorbi şi îi va convinge pe cei 5,3 milioane care au votat în 2014 să fie din nou alături de el, eu şi Pro România o să îl sprijinim. Dacă însă nu vreţi să schimbaţi în mod real şi radical ceea ce a fost până în 27 mai, dacă păstraţi PSD-ul şi guvernarea 'Dragnea' fără persoana 'Dragnea' , dacă respingeţi cu aroganţă sugestiile şi criticile întemeiate - atunci nu poate exista nicio colaborare şi niciun parteneriat între noi - rămânem adversari politic - vom încerca noi Pro România să salvăm ce poate fi salvat din Stânga Românească, dar, cel mai probabil, vom pierde toţi!", a completat Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel