Dana Gîrbovan anunţă pe Facebook ce măsuri va lua în calitate de ministru: "După ce ani de zile România..."

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, afirmă că unul dintre proiectele pe care ar dori să le implementeze în această calitate se referă la combaterea traficului de fiinţe umane.

"După ce ani de zile România a fost preponderent ţară de tranzit pentru traficul de fiinţe umane, acum este ea însăşi sursa. Reţelele de trafic îşi diversifică şi perfecţionează mijloacele, iar autorităţile rămân de prea multe ori inerte. Deşi presa şi Facebook-ul abundă de "experţi" pe justiţie, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului şi protejarea victimelor acestora şi de câteva articole sporadice, în presă nu găsiţi mare lucru pe acest subiect. Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste şocant de mici nu devenea mainstream", a scris Gîrbovan, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: Cristi Danileţ, despre numirea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiţiei: "Halucinant! Mi-e TEAMĂ de această numire"

Ea a precizat că traficul de persoane umane e o problemă globală, dar sunt ţări care luptă eficient cu acest flagel. Dana Gîrbovan oferă ca exemplu SUA.

"Departamentul de Stat al SUA vorbeşte în Raportul privind traficul de fiinţe umane în mod constant despre cei 3P, deveniţi 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane: prosecution, prevention, protection, partenership. Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrată pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care aş dori să le implementez la Ministerul Justiţiei şi motivul principal pentru care am acceptat în principiu propunerea", a adăugat Dana Gîrbovan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel