Cristi Danileţ, despre numirea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiţiei: "Halucinant! Mi-e TEAMĂ de această numire"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Judecătorul Cristi Danileţ a comentat propunerea Vioricăi Dăncilă la Ministerul Justiţiei, pe judecătoarea Dana Gîrbovan, în locul Anei Birchall.

"Este a doua oară când un partid din ţara asta dezbate  funcţii importante cu privire la judecători. Halucinant! Propunerea cu numirea unui ministru al Justiţiei este neconstituţională. Ar trebui să citească juriştii din partide că prin decizia numărul 45/ 2018 se interzice ca un magistrat să ocupe funcţia de minsitru sau de secretar de stat. Poate să îşi dea demisia şi atunci va fi un cetăţean ca oricare altul şi, cu suportul unui partid, paote să ocupe o funcţie politică. Să renunţi la cariera de magistrat este destul de sensibil. Avem exemplul doamna Pivniceru.

Citeşte şiAna Birchall a plecat de la CEX-ul PSD, direct la Cotroceni după ce a fost înlocuită. Viorica Dăncilă: "Dacă a făcut asta, este foarte GRAV!"

Ce este surprinzător aici este că Dan Gîrbovan nu are în prezent activitate, conduce o asociaţie fantomatică, bănuiesc că nu are mai mult de 10 membri, a susţinut atât de des interese contrare magistraturii şi contrare interesului public cu privire la justiţie încât îmi este frică de o asemenea numire.

Un ministru nu trebuie să fie anti european, anti standarde internaţionale, un ministru care îşi critică colegii în loc să susţină interesele magistraturii.

Cam ceea ce a făcut şi profesorul Toader, care a venit de pe o poziţie de universitar şi a neneorocit justiţia. Cam aşa va face şi doamna Gîrbovan, bănuiesc. Va continua cruciadele împotriva judecătorilor şi procurorilor, va susţine acea secţie de terorizat magistraţii, toate numirile netransparente din justiţie, adică cam ceea ce se doreşte de 2-3 ani de zile şi anume justiţia să fie controlată de politic, iar magistraţii ţinuţi sub control.

Citeşte şi: PLANUL de campanie al PSD, DEVOALAT. STENOGRAME din şedinţa CEX. Dăncilă: "Este ultima carte! Voi merge în PIAŢĂ, voi merge la MALL. Nu ne vor ATACA!"(

Cred că se va reîntoarce la vremurile Rodicăi Stănoiu, când nu puteai să dai o hotărâre fără să ceri aprobare de la partid. Acum e la fel, nu poţi că ocupi o funcţie în justiţie dacă nu ai aprobare de la CEX.

Vorbim de un magistrat aici, vorbim de cariera unui magistrat, aici este tragedia şi asta arată apropierea unor partide de anumiţi magistraţi din ţara asta.

Un magistrat profund controversat, care a susţinut reformele sau anti reformele la justiţie, care a criticat instituţiile europene, este inadmisibil aşa ceva", a declarat Cristi Danileţ, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel