Polonia se confruntă cu un nou record de cazuri de Coronavirus

Andreea Cosma |
Data publicării:

Polonia a raportat joi un număr record de infecţii cu noul coronavirus, pentru a cincea oară în ultima săptămână, conform Ministerului Sănătăţii de la Varşovia, care a anunţat noi restricţii la nivel local pentru a limita numărul de noi cazuri, transmite Reuters.

Noul record este de 726 noi cazuri de infecţii, fiind pentru prima oară când numărul zilnic al infectărilor a depăşit valoarea de 700. Acest anunţ a venit în contextul restricţiilor ce vor fi reintroduse în 19 regiuni administrative puternic afectate de pandemie.

Printre aceste restricţii, ce vor intra în vigoare începând de sâmbătă, se numără purtarea obligatorie a măştilor şi folosirea doar a jumătate din locurile din mijloacele de transport în comun, a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Janusz Cieszynski, într-o conferinţă de presă.

"Vom limita şi numărul de persoane care vor putea să participe la nunţi, înmormântări şi la alte evenimente", a mai susţinut el.

Regiunea Silezia, din sud, a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări - 137. În această regiune a fost depistat un focar în rândul minerilor, iar răspândirea rapidă a infecţiilor a dus la o reducere temporară a producţiei de cărbune în luna iunie.

În zilele următoare, numărul de noi cazuri ar putea oscila între 500 şi 700, în contextul în care testările continuă în mod intensiv în zonele cele mai afectate, a precizat şi ministrul polonez al sănătăţii, Lukasz Szumowski, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, conform DPA.

În prezent nu există motive pentru a reintroduce măsura izolării în carantină pentru persoanele care sosesc în Polonia din străinătate, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului, Piotr Mueller, citat de agenţia PAP.

Polonia a raportat în total 49.515 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 1.774 de decese, la o populaţie de aproximativ 38 de milioane de locuitori, de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform Ministerului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel