Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Fostul polițist Derek Chauvin primeşte, vineri, sentința pentru uciderea lui George Floyd, pe care l-a imobilizat ţinând genunchiul pe gâtul său timp de 10 minute. 

Derek Chauvin, polițiștul care l-a ucis pe bărbatul american de culoare George Floyd a ținut să își prezinte condoleanțele către familia sa în timpul procesului. “Aș dori să îmi prezint condoleanțele către familia Floyd. Vor mai apărea niște informații în viitor care vor fi de interest și sper că acestea vă vor oferi ceva liniște”, a declarat polițistul, conform NPR.

După treisprezece luni de la ziua după ce George Floyd a fost ucis pe străzile din sudul orașului Minneapolis, Derek Chauvin a primii sentința ca urmare a declarării sale ca vinovat pentru crimă de gradul al doilea pe 20 aprilie. În timp ce Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate cele trei acuzații, crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II,  legea din Minnesota prevede că i se va da o pedeapsă doar pentru cea mai severă dintre cele trei, deoarece toate sunt rezultatul aceluiași comportament.

Minnesota are un set de linii directoare la nivel de stat privind sentințele care stabilesc așa numitele „sentințe prezumtive” – pedepse recomandate în esență pentru infracțiuni. Pedepsele prezumtive oferă îndrumări pentru două decizii: dacă să trimită pe cineva la închisoare și pentru cât timp.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel