Polițiștii spanioli au arestat o femeie expertă în furturi prin tehnica „îmbrățișării”. Românca a schimbat trei identități pentru a i se pierde urma

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Polițiștii spanioli au arestat o femeie expertă în furturi prin tehnica „îmbrățișării”. Românca a schimbat trei identități pentru a se ascunde
Polițiștii spanioli au arestat o femeie expertă în furturi prin tehnica „îmbrățișării”. Românca a schimbat trei identități pentru a se ascunde

Polițiștii spanioli au arestat o femeie expertă în furturi, aceasta folosind tehnica „îmbrățișării” pentru a jefui în special bătrâni. Românca era căutată de mult timp și a schimbat trei identități pentru a se ascunde.

O tânără de 29 de ani reclamată de unsprezece instanțe din diverse provincii ale Spaniei pentru tâlhărie de bătrâni prin sistemul de „furt de grijă” sau „metoda îmbrățișării” a fost identificată și arestată la Alicante, după ce a stat ani de zile în libertate.

 

Româncă arstată, după ani de zile de căutări



Potrivit Poliției Naționale, femeia arestată este cetățean român și a fost fugară ani de zile, timp în care a folosit până la trei identități diferite pentru a se ascunde.

Există douăzeci de arestări pentru fapte similare și ea a fost revendicată de instanțele din Sagunto și Valencia (Valencia), Santander, Fuengirola, Marbella, Vélez-Málaga (Málaga), Cádiz și Manacor (Mallorca), care au depus diferite ordine împotriva ei, de percheziție și reținere pentru cauzele infracțiunilor împotriva proprietății presupuse săvârșite în anii 2018, 2019 și 2020.

 

Majoritatea victimelor erau bătrâni



În majoritatea jafurilor sale, victimele erau persoane în vârstă cărora le-a sustras bijuteriile pe care le purtau folosind modul de operare al „îmbrățișării” sau „furtului afectuos”, metodă care constă în abordarea neașteptată a persoanelor în vârstă prin intermediul unei îmbrățișări. În timpul contactului românca profita de situaţie şi punea mâna pe bunurile de valoare ale vârstnicilor.

Poliția Națională a reamintit că încearcă să prevină acest tip de infracțiuni și altele similare prin discuții în asociații și centre pentru vârstnici din Spania, inițiativă încadrată în Planul de Securitate Mai Mare care este realizat la nivel național de diferitele delegații ale Participarea cetățenilor, conform presei străine.

 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel