Polițiștii germani, uluiți de un microbuz cu muncitori români: Era o epavă, șoferul beat, iar unul dintre ei era ascuns după un butoi cu varză murată

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Polițiștii au oprit pe loc microbuzul, iar muncitorii au găsit altă soluție de a pleca (Foto: Reinartz/fnp.de)
Polițiștii au oprit pe loc microbuzul, iar muncitorii au găsit altă soluție de a pleca (Foto: Reinartz/fnp.de)

Polițiștii germani au fost pur și simplu uluiți de un microbuz în care se aflau patru muncitori români. Vehiculul era o adevărată epavă, șoferul beat, iar unul dintre ei era ascuns după un butoi cu varză murată. 

Agenții Poliției Municipale din Offenbac  au rămas pur și simplu uluiți de ce au găsit într-un microbuz plin cu muncitori români. Autoritățile au emis ulterior un comunicat de presă în care au descris cu exactitate neregulile descoperite de polițiști.  

În timpul patrulei de rutină, ofițerul de serviciu Benno Zeisler a observat un microbuz alb parcat pe marginea drumului, în apropierea intersecției Kaiserlei. Aspectul exterior uzat și neîngrijit al vehiculului nu a fost singurul aspect care a atras atenția autorităților. Geamurile din spate ale microbuzului erau acoperite cu bucăți de covor, iar pragurile masiv deformate și scurgerile de ulei vizibile au ridicat suspiciuni serioase în rândul forțelor de ordine, se arată în comunicatul citat de publicația germană Frankfurter Neue Presse.

Șoferul mirosea puternic a alcool

 

Investigația a devenit cu adevărat alarmantă atunci când șoferul microbuzului a fost abordat de către polițiști. Mirosul puternic de alcool emanat de acesta a ridicat semne de întrebare, iar testele ulterioare au confirmat suspiciunile: șoferul avea o concentrație de alcool în sânge de 0,72 promile, mult peste limita legală. Mai mult, în interiorul vehiculului au fost găsite două sticle de bere goale, întărind bănuielile de conducere sub influența alcoolului.

Totuși, investigația nu s-a oprit aici. Atunci când s-a cerut un test suplimentar pentru detectarea drogurilor, șoferul a pretins că nu poate urina. Această respingere a ridicat suspiciuni suplimentare cu privire la posibila implicare a substanțelor interzise în comportamentul șoferului.

Autoritățile, hotărâte să afle adevărul, l-au escortat pe șofer la secția de poliție pentru teste suplimentare și investigații amănunțite.

Unul dintre muncitori stătea pe o ladă de bere, pitit după un butoi cu varză murată

 

Între timp, polițista din echipaj a dorit să examineze compartimentul de marfă al dubei. Bărbații din partea din spate a vehiculului și-au schimbat priviri semnificative, semnalând că ceva nu este în regulă. Într-un final, unul dintre aceștia a deschis încet ușa culisantă, dezvăluind un interior plin de unelte specifice pentru muncitori, găleți de vopsea, adeziv pentru gresie și alte instrumente, toate alături de un butoi mare albastru.

Brusc, vârfurile câtorva pantofi au apărut, urmate de genunchi și apoi restul corpului celui de-al patrulea pasager. Acesta și-a găsit confortul pe o cutie de bere răsturnată și o bucată de covor tăiată la dimensiune, semn că spera să scape de o eventuală inspecție.

Aceasta a fost o dovadă suficientă pentru polițiști, care au cerut tuturor bărbaților să le prezinte documentele de identitate. În cele din urmă, s-a stabilit că toți cei patru pasageri sunt originari din România și nu au un domiciliu stabil în Germania. 

Îngrijorată de conținutul butoiului albastru, polițista a întrebat în engleză despre acesta. Unul dintre pasageri a desfăcut capacul, iar în câteva secunde aerul din jur a fost îmbibat de un miros puternic de sulf. Polițiștii au fost surprinși, însă unul dintre pasageri a sugerat că este vorba de mâncare. "Mangiare", a spus el.

După ce agenta a examinat butoiul, a constatat că în interior se afla un lichid brun, în care pluteau bucăți de varză murată.

Microbuzului nu i s-a mai permis circulația pe drumurile publice

 

După ce i-au rugat să pună capacul butoiului cu varză, toți s-au îndreptat către stația de inspecție tehnică TUV. 

După o jumătate de oră de verificări, în timpul cărora au fost descoperite zece defecțiuni și un arc rupt, expertul a decis că vehiculul reprezintă un adevărat pericol public și a decis să interzică circulația vehicului pe drumurile publice.

Acest anunț a venit ca un șoc pentru cei patru pasageri, care au fost nevoiți să cheme o platformă pentru a ridica microbuzul.

Dar povestea nu s-a încheiat aici. Șoferul băut a primit o amendă de 273 de euro, precum și o amendă de 103,50 de euro pentru conducerea unui vehicul neconform. La acestea s-au adăugat costurile pentru inspecția tehnică, remorcher și reparații.

"Vehiculul va fi cu siguranță dus direct în România", a declarat expertul, mai scrie sursa citată. 

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel