Poliţiştii de Frontieră constănţeni, în alertă. Mai mulţi cetăţeni străini, descoperiţi într-o pădure

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politisti_de_frontiera
politisti_de_frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri, 20 de cetățeni din Irak, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”, cu scopul de ajunge într-un stat din vestul Europei.

 

 

În data de 11.10.2020, în jurul orei 18.00, acţionând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au descoperit în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri dintre localitățile Esechioi și Ostrov, 20 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, iar în cadrul primelor verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, 19 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, și un minor în vârstă de 13 ani. La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind predați, în cursul zilei de astăzi, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel