Polițiști atacați într-o comună din Gorj (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sindicatul Polițiștilor Sidepol București anunță că mai mulți polițiști au fost atacați de un bărbat într-o comună din Gorj. Mai mult, agresorul a spart geamurile mașinii de poliție care intervenise ințial la un scandal provocat de acesta. Sindicaliștii au publicat o filmare a incidentului. Le cer reprezentanților Ministerului de Interne să schimbe modul de intervenție și dotarea polițiștilor.

Polițiștii Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe polițiști.

În fapt, bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, unde în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, i-a lovint pe ambii soți cu acel obiect, după care s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii. Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj.

 

Dialog cu ”Te rog frumos”

 

”Te rog frumos să o arunci, hai lasă… hai să-i dăm cu spray”, spune unul dintre agenții aflați pe stradă.

”Distanțare, te rog frumos, nu da cu spray”, răspunde agresorul. Polițiștii continuă discuția cu el: ”Te rog frumos să te calmezi”.

La un moment dat, individul se repede către un polițist cu intenția clară de a îl lovi. Atunci, colegii lui intervin cu spray-ul lacrimogen și într-un final agresorul este pus la pământ și încătușat.

Sindicaliștii folosesc imaginile pentru a solicita, din nou, echipamente performante.

”În astfel de situații nu ai ce să faci cu banalul baston electroșoc, tocmai de aceea solicităm expres dotarea cu tasere, autospeciala de tip van cu grilaje, mijloace de protecție și intervenție pentru astfel de misiuni (cască, scut, taser, pulverizator de capacitate mărită etc), patrulă mobilă de intervenție din minimum 4 polițiști, uniformă tactică de intervenție”, au solicitat sindicaliștii pe Facebook.

 

Lipsa unor măsuri adecvate va duce la producerea unor tragedii

 

”Nu mai este decât un mic pas până la o nouă tragedie, cei de la vârf habar nu au și nici nu vor sa înțeleagă nevoile din segmentul operativ de ordine publică și fac tot posibilul sa păstreze aparențele unei bune funcționări”, mai precizează sindicatul.

Deficitul de personal nu este altceva decât piatra de mormânt care ”încununează toate aceste deficiențe, cu impactul dezastruos asupra serviciului polițienesc”, au precizat reprezentanții Sidepol.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel