Poliţia română, dotată cu bastoane cu electroşocuri şi căşti de protecţie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
baston_electrosocuri_casca
baston_electrosocuri_casca

Structurile operative ale Poliţiei Române au fost dotate din 2020 cu bastoane cu electroşocuri şi căşti de protecţie cu vizor. O parte dintre noile componente de arsenal se află deja la poliţiştii de ordine publică şi transporturi.

 

IGPR a cumpărat 12.000 de bastoane cu electroşocuri model X 10, fabricat din duraluminiu, fiind prevazut cu bec LUXEON 3 Watt (18 lumeni), a cărui durata de utilizare este de până la 100.000 de ore, scrie Sindicatul Europol.

Sindicaliştii spun că ar fi fost mai sigure pistoalele cu electroşocuri (taser) care puteau fi utilizate de la distanţă, prin intermediul cărora interacţiunea dintre poliţişti şi agresori era limitată. Aceste bastoane dispun de 2 baterii reîncărcabile, fiecare a câte 4.000 mA, cu o durată de utilizare de 180 de minute pentru o încărcare completă, putând fi reîncărcate de până la 500 de ori la priza de 220 V. Puterea electroşocului produsă de acest dispozitiv este de aproximativ 100.000 de KV, iar greutatea totală este de 539 de grame. 

Pentru utilizarea acestui nou mijloc de intervenţie care a intrat în dotarea poliţiştilor şi a cărui distribuire se va face etapizat, Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române a elaborat un îndrumar prin intermediul căruia au fost stabilite anumite reguli tactice care trebuie respectate cu ocazia intervenţiei.

Căştile de protecţie, element de noutate



Căştile de protecţie sunt confecţionate în întregime din plastic şi au rolul de a atenua eventualele şocuri în momentul unor lovituri cu obiecte contondente, iar vizorul acestora asigură protecţia feţei.  "În ceea ce priveşte utilitatea căştii de protecţie, aceasta reprezintă un element de noutate, nu puţine fiind situaţiile în care colegii noştri din teritoriu au fost nevoiţi să intervină la scandaluri si alte conflicte, ocazie cu care au fost atacaţi cu pietre sau alte obiecte contondente, suferind diverse răni în zona capului, în lipsa unei dotări corespunzătoare", a mai scris Sindicatul Europol pe site-ul organizaţiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel