Poliția germană, control pe autostradă: Român dat jos din autocar și trimis înapoi în țară

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania

Un român a fost întors din drum de către polițiștii germani, după ce oamenii legii au descoperit că acesta avea interdicție de a intra în această țară. 

Agenții Poliției Federale au efectuat o serie de controale, la frontieră, pe A93, la intrarea în Germania. Cu acest prilej, oamenii legii au depistat un român care avea de plătit o amendă după ce a fost condamnat pentru comiterea unei infracțiuni. A reușit să plătească amenda ca să scape de închisoare, dar accesul pe teritoriul Germaniei i-a fost refuzat.

Românul circula cu autocarul

 

Românul era pasager într-un autocar, fiind căutat cu un mandat de arestare emis de autoritățile judiciare din Cottbus, după cum s-a dovedit când poliția de frontieră i-a verificat datele personale în apropiere de Kiefersfelden. 

O instanță din Lubben îl condamnase la plata unei amenzi de 1.800 de euro pentru un furt comis în grup organizat. Alternativ plății amenzii, bărbatul ar fi putut să execute o pedeapsă de 120 de zile de închisoare.

Românul a evitat ispășirea pedepsei cu închisoarea datorită sprijinului fratelui său, pe care l-a contactat telefonic. El a plătit amenda la o secție de poliție din Baden-Wurttemberg, astfel încât fratele său de 30 de ani arestat de poliția federală Rosenheim să-și poată continua călătoria. Ceea ce, însă, nu s-a întâmplat. 

Polițiștii germani au descoperit în baza de date și că românul avea interdicție de intrare în Germania.

Din acest motiv, poliția i-a refuzat accesul pe teritoriul german, potrivit unui comunicat al Poliției Federale din Munchen.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel