Poliția din Germania, controale la microbuze și autocare: Român amendat cu 2.000 de euro și dus la închisoare

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania
Un român a fost oprit de polițiști să intre în Germania

Autoritățile din Germania au demarat o serie de controale în cadrul cărora sunt vizate microbuze de pasageri. În cadrul unei astfel de acțiuni, un pasager român a fost transportat la închisoare după ce și-a plătit o amendă de 2.000 de euro. 

Un microbuz înmatriculat în România a fost oprit la control în zona Reitzenhain, la frontiera cu Cehia, de către agenții Inspectoratului Federal de Poliție din Chemnitz, pe data de 15 ianuarie.

În vehicul au fost descoperiți în total nouă cetățeni români.

După interogarea bazelor de date, polițiștii au descoperit că un pasager, în vârstă de 42 de ani, era căutat cu două mandate de arestare.

Unul dintre mandatele de arestare fusese emis de către Parchetul din Wuppertal, după ce cetățeanul român fusese condamnat pentru încălcarea legii privind asigurările obligatorii străine. El avea posibilitatea să plătească o amendă de 2.000 de euro, plus 86 de euro pentru cheltuieli judiciare, sau alternativ, să ispășească 100 de zile de închisoare. El nu a plătit amenda.

Cel de-al doilea mandat fusese emis de către Parchetul din Duisburg, pentru manipulare ilegală de deșeuri. El putea plăti o amendă de 1.200 de euro sau să stea 60 de zile în închisoare. El nu plătise nici această amendă.

Duminică, cetățeanul român a putut plăti doar amenda de 2.000 de euro + 86 euro cheltuieli judiciare, el a fost închis pentru 60 de zile în penitenciarul din Zwickau, potrivit unui comunicat al Poliției.

În urmă cu o săptămână, un hoț român specializat în furturi de mașini a fost prins în Germania. 

Hoț român, spărgător profesionist de mașini în Germania, dat de gol când venea acasă

 

 

Un infractor român care se specializează în furturile din autoturisme în Germania a fost prins în apropiere de granița cu Cehia, în timp ce se pregătea să aducă prada în țară pentru sărbători.

La sfârșitul lunii octombrie anul trecut, în Schleiz și zonele învecinate (de exemplu Gräfenwarth, Ebersdorf, Frössen) au fost raportate mai multe spargeri de vehicule parcate. Persoane necunoscute au spart geamurile laterale și au furat obiecte de valoare precum telefoane mobile și portofele. Investigațiile ulterioare au arătat că, în cel puțin două cazuri, aceste persoane au retras bani din bănci din Bad Lobenstein și Tanna - înregistrările video au fost puse la dispoziția anchetatorilor din secția de poliție din Bad Lobenstein.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, un autoturism a fost verificat pe autostrada 6 în direcția Praga, de către polițiștii responsabili de zonă, în cadrul unui control zilnic al traficului. La inspectarea vehiculului, au fost găsite sume mari de bani și telefoane mobile care ulterior au putut fi atribuite victimelor din zona Schleiz. Acestea au oferit noi piste de investigație, astfel încât a fost stabilită o cooperare la nivelul întregului stat federal.

Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel