Un român, spărgător profesionist de mașini în Germania, dat de gol când venea acasă, de sărbători

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român „specializat“ în furtul din autoturisme pe teritoriul Germaniei, a fost prins, la finele lunii trecute, aproape de granița cu Cehia, tocmai când se pregătea să vină cu prada spre țară, de sărbători.

La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, în Schleiz și în împrejurimi (de exemplu, Gräfenwarth, Ebersdorf, Frössen) au fost raportate mai multe spargeri de vehicule parcate.

Persoane, pe atunci necunoscute, au spart geamurile laterale și au furat obiecte de valoare, precum telefoane mobile și portofele. Investigațiile au arătat apoi că, în cel puțin două cazuri, persoane necunoscute au retras numerar din bănci din Bad Lobenstein și Tanna - înregistrările video corespunzătoare au fost puse la dispoziția anchetatorilor de la secția de poliție din Bad Lobenstein.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, un autoturism a fost verificat pe autostrada 6, în direcția Praga, de către polițiștii responsabili de zonă, în cadrul unui control zilnic al traficului. În momentul inspectării vehiculului, au fost găsite sume mari de bani și telefoane mobile, care ulterior au putut fi atribuite victimelor din zona Schleiz, au oferit noi piste de investigație, astfel încât a fost stabilită o cooperare la nivelul întregului stat federal.

Un român, spărgător profesionist de mașini în Germania, dat de gol când venea acasă, de sărbători

 

Ca urmare, anchetatorul a reușit să stabilească legături între imaginile de pe camerele de supraveghere ale băncilor și persoana verificată, un român de 41 de ani.

Suspectul menționat mai sus a fost acuzat de un total de cinci spargeri de vehicule și mai multe acte de fraudă - după ce i-au fost înregistrate datele personale și au fost îndeplinite toate măsurile, suspectul a fost eliberat.

Ancheta continuă și sunt examinate și alte infracțiuni în sarcina sa, se arată într-un comunicat al  Inspectoratul de Poliție de Stat  din Turingia.

Și în Spania românii sunt axai pe prădarea mașinilor. Recent, ofițerii spanioli au arestat banda de hoți formată din patru persoane, dintre care două de naționalitate română, chiar în momentul în care se pregătea să acționeze în interiorul unei parcări. Orașul Zaragoza din Spania suferea un val de furturi de catalizatoare de vehicule, în special de Toyota, atât modelele Prius, cât și Corolla. Un obiect de dorință pentru infractori, nu pentru piesa în sine, ci pentru metalele prețioase din interior. Faptul că doi dintre cei arestați, cu vârste cuprinse între 35 și 19 ani și de origine română, figurau în evidențele poliției pentru fapte similare i-a ajutat pe agenții care s-au ocupat de anchete.

Citește continuarea despre cum acționa banda AICI.

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel