Spania. Doi români care furau catalizatoarele mașinilor au ajuns după gratii. „Câștigau în jur de 2.000 de euro” pentru o piesă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ofițerii au arestat banda de hoți formată din patru persoane, dintre care două de naționalitate română, chiar în momentul în care se pregătea să acționeze în interiorul unei parcări.

Orașul Zaragoza din Spania suferea un val de furturi de catalizatoare de vehicule, în special de Toyota, atât modelele Prius, cât și Corolla. Un obiect de dorință pentru infractori, nu pentru piesa în sine, ci pentru metalele prețioase din interior.

Poliția Națională era pe urmele infractorilor de ceva timp, iar joi, 12 ianuarie i-a prins din urmă. De fapt, ofițerii au arestat o femeie și trei bărbați chiar în momentul în care se pregăteau să acționeze în interiorul unei parcări din cartierul Las Fuentes, conform presei spaniole.

 

Hoți români prinși de poliție în flagrant

 

Arestarea a avut loc la începutul săptămânii pe strada Juan Ramón Jiménez, de către agenți ai Brigăzii Judiciare din cadrul Comisariatului Central al Poliției Naționale.

Faptul că doi dintre cei arestați, cu vârste cuprinse între 35 și 19 ani și de origine română, figurau în evidențele poliției pentru fapte similare i-a ajutat pe agenții care s-au ocupat de anchete. Aceștia au reușit să-i localizeze la pensiunea Corona, unde erau cazați. Acolo, după cum a reușit să afle echipajul de poliție, au pus la punct o supraveghere care i-a condus pe strada Juan Ramón Jiménez și le-a permis să acționeze.

În momentul în care urmau să scoată fierăstrăul și să fure unul dintre catalizatoarele dintr-o mașină parcată, agenții i-au oprit și i-au arestat. Infractorii au fost duși la pensiune unde, la deschiderea camerelor pe care banda itinerantă le închiriase, au descoperit o cantitate mare de catalizatoare pe care le furaseră deja, precum și uneltele necesare pentru a le tăia.

Pentru toate aceste motive, agenții au procedat la arestarea celor patru suspecți, care au fost conduși la instanța de judecată de serviciu.

 

Hoții acționau numai în parcările blocurilor

 

Jafurile au avut loc într-o perioadă scurtă de timp și în cartiere foarte îndepărtate de capitala aragoneză, cum ar fi Valdespartera, Parque Goya și Montecanal. Hoții acționau întotdeauna în parcările asociațiilor de locatari, unde erau lăsate vehiculele. Ultimul jaf a avut loc pe data de 20, când trei taxiuri au fost victimele lor.

Chiar de la începutul anului a existat un val de furturi de catalizatoare, un dispozitiv obligatoriu care se află sub caroseria vehiculului și care are rolul de a reduce emisiile de gaze. Au fost arestați doi tineri care au fugit după ce au acționat într-o parcare din cartierul Arrabal.

Atunci când au loc aceste furturi, vehiculele nu pornesc, iar înlocuirea acestora costă de obicei "în jur de 2.000 de euro", deși este acoperită de o asigurare completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel