Poliția din Canada a identificat doi dintre românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița în SUA: Florin și Cristina au sfârșit alături de copiii lor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Poliția a identificat doi dintre românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița în SUA: Florin și Cristina au sfârșit alături de copiii lor
Poliția a identificat doi dintre românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița în SUA: Florin și Cristina au sfârșit alături de copiii lor

Poliţia din Canada a identificat două dintre cele opt victime care au murit în această săptămână în timp ce încercau să intre în Statele Unite din Canada, traversând cu barca râul St. Lawrence, relatează Reuters.

Poliţia din Akwesasne Mohawk a precizat că Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani, a murit având asupra sa două paşapoarte canadiene, pentru doi copii, de doi ani şi de un an, ale căror trupuri au fost, de asemenea, recuperate, potrivit Reuters. Totodată, polițiștii au identificat o altă victimă, în vârstă de 28 de ani, Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache.

Poliţia crede că tragedia ar fi avut loc miercuri noapte, pe vreme rea. Polițiștii caută încă o persoană dispărută, a cărui barcă a fost găsită în apropierea zonei unde au fost recuperate trupurile victimelor.

Canada. O familie de români cu doi copii, găsită fără viață în Quebec. Numărul morţilor a urcat la opt. Justin Trudeau: „O situație sfâșietoare!”

 

Cele opt victime par să provină din două familii, una indiană și una română

 

Adjunctul șefului Lee-Ann O'Brien a declarat vineri că cele opt victime par să provină din două familii, una indiană și una română, care încercau să ajungă ilegal în Statele Unite.

Președintele Joe Biden și prim-ministrul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să oprească solicitanții de azil care vin în Canada prin treceri neoficiale a frontierei, o mișcare pe care criticii au spus că ar putea determina refugiații și migranții să își asume mai multe riscuri atunci când trec.

Poliția din Akwesasne a spus că acordul de închidere a tuturor intrărilor neoficiale la frontieră, inclusiv Roxham Road din Quebec, nu ar fi trebuit să fie luat în considerare aici, deoarece familiile căutau să plece în Statele Unite, nu Canada.

MAE, precizări despre familiile înecate trecând ilegal în SUA: „Autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor”

 

„Oamenii plătesc unor bande de traficanți care îi aduc aici”

 

Macabra descoperire a fost făcută de un elicopter al armatei canadiene, din care a fost zărită barca răsturnată. Proprietarul ambarcațiunii, un localnic în vârstă de 30 de ani, a fost dat dispărut. În noaptea de miercuri spre joi, asupra regiunii s-a abătut o furtună, cu vânt puternic şi ploaie înghețată. Barca are planșeul avariat ca şi cum ar fi lovit o bucată de gheaţă sau o stâncă. În plus, era prea mică pentru a transporta în siguranţă 8-9 persoane”.

„Sunt bani făcuți ușor, rapid, dar vin cu niște riscuri. Oamenii plătesc unor bande de traficanți din Montreal, Toronto, Ottawa, care îi aduc aici și exploatează în comunitatea noastră oameni dispuși să înlesnească trecerea migranților, pentru că știu în detaliu zona, apa”, spune Shawn Dulude, șeful poliției Akwesasne.

De cealaltă parte, americanii care locuiesc în statul New York de-a lungul graniței dau semne de exasperare. Randy Lacount, un locuitor, observă des astfel de traversări ilegale. Fenomenul se petrece de decenii, dar a luat o anvergură fără precedent în ultimele opt luni. „Am stat de vorbă și cu vecini de-ai mei. Și ei se confruntă cu aceeași problemă”.

Adică sunt nemulțumiți că imigranții provoacă stricăciuni, lasă gunoi în urmă, taie garduri și chiar comit furtuni minore.

 

Majoritatea migranților sunt indieni sau români

 

Anul trecut, o familie de patru indieni a murit înghețat în provincia Manitoba din Canada, în timp ce încercau să treacă în Statele Unite.

Rezervația Akwesasne se întinde pe ambele maluri ale râului St. Lawrence, cu pământ în Ontario și Quebec pe partea canadiană și New York.

Mai multe persoane au folosit teritoriul Akwesasne pentru a încerca pe furiș să intre în Statele Unite, cu 80 de interceptări înregistrate în acest an, iar majoritatea au fost indieni sau români, a spus Dulude.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel