Poliția Română, prima reacție în cazul Radu Mazăre

Narcis Popa |
Data publicării:

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a fost sesizat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), vineri, privind punerea în aplicare a zece mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat, printr-o decizie definitivă, la 9 ani de închisoare. 

"IPJ Constanţa a fost sesizat de către ÎCCJ cu privire la punerea în executare a unui număr de 10 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate de către lucrătorii Compartimentului Urmăriri au fost puse în executare nouă dintre acestea, faţă de cel de-al zecelea desfăşurându-se în continuare activităţi de căutare, concomitent cu întocmirea documentaţiei necesare solicitării emiterii unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională", au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, mandatul european de arestare şi cel de urmărire internaţională vor fi solicitate pentru Radu Mazăre.

Fostul primar al municipiului Constanţa a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu.

De asemenea, Dragoş Săvulescu, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar notarul Jean Andrei, soţul preşedintei Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a primit 2 ani închisoare cu suspendare.

Alte condamnări: Constantin Racu (şeful Direcţiei Administraţie Publică) - 6 ani şi 10 luni închisoare, Daniela Ramona Dospinescu (şefa Direcţiei Patrimoniu) - 7 ani şi 6 luni închisoare, Ion Marica (şeful Direcţiei Tehnic-Investiţii) - 5 ani. 

Radu Mazăre a fugit din România şi se află în prezent în Madagascar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel