Poliția Română lansează un apel DISPERAT pentru încetarea ALERTELOR FALSE la 112

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția Română face un apel public pentru încetarea alertelor false la 112. Poliţiştii sunt în faţa unui val de farse fără precedent.

Cele mai multe anunţă răpiri sau sechestrări, iar ultimul caz a fost astăzi în județul Sibiu. Femeia și-a anunțat rudele ca a fost răpită şi sechestrată împreună cu fiica ei minoră, informează Digi 24. Zeci de polițiști au început căutarile după un apel la 112, dar au constatat că nici mama, nici adolescenta nu erau în pericol.

Acum două nopţi, la Bucureşti, sute de poliţişti şi jandarmi au căutat şase ore o tânără care ceruse ajutor la numărul de urgenţă pentru că a fost sechestrată, dar s-a dovedit că era o farsă.

Poliţiştii spun că alarmele false au început după operaţiunea de salvarea ratată a unei fete din Olt, care a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că a fost răpită şi sechestrată. Oamenii legii au ajuns după 18 ore în casa de unde telefonase adolescenta şi au găsit doar rămăşiţe umane. Acum, poliţiştii lansează un apel disperat.

„Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copii, în acelaşi timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112! Şi nu în ultimul rând, pentru noi, adulţii, 112 nu este un număr pentru alibiuri! Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale. Fac un apel de urgenţă pentru numărul de urgenţă 112: să nu punem în pericol viaţa şi sănătatea semenilor. Este posibil ca noi înşine să avem nevoie de ajutor", spune Adina Maftei, comunicatorul Poliţiei Române.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel