Polițiștii reacționează după explicațiile IGPR în scandalul cu interlopi: „În nicio țară polițiștii nu sunt umiliți în acest hal”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Politistii au umor
Sursa foto: Facebook @Politistii au umor

Polițiștii reacționează după postarea de pe Facebook a Poliției Române în care a explicat modul în care s-a procedat în cazul morții și înmormântării liderului clanului Duduianu.

„Un comunicat pe cât de lung, pe atât de plictisitor și fără substanță, a postat azi pagina de facebook a Poliției Române, sau, mă rog, cine are dispoziție să o facă. Explicații dintre cele mai puerile, pe care nici un copil de 5 ani nu le-ar crede. Pe scurt, se spune că paza priveghiului, parangheliei cu lăutari, bocete și chelălăituri în boxe, duduind zile întregi, a fost ceva oarecum normal.

Cum că și umilirea colegilor forțați să se roage de o mare de ”plătitori de taxe și impozite” pentru a respecta legea a fost ceva normal. Și că dacă nu se proceda așa, ieșea nasol, buba.

Că este normal ca șeful Poliției Române să se întâlnească cu șefi ai clanurilor pentru a-i ruga să respecte legea! Nu! Asta nu e normalitatea! În nicio țară civilizată polițiștii nu păzesc nunțile, botezurile sau înmormântările cuiva, cu atât mai puțin cele ale infractorilor!

 

„Este cea mai prostă idee!”

 

Cum în nicio țară polițiștii nu sunt umiliți în acest hal, fiind obligați să se roage de cei certați cu legea pentru a...respecta legea. Dacă un om obișnuit, care respectă legea, a putut să-și îngroape o rudă cu maxim 8 participanți, de ce avem dublu standard, domnilor?

De ce se permite tocmai celor care fac ceva pe ea de lege, să o încalce într-un mod atât de grosolan? Este normal să se întâlnească unul sau mai mulți șefi din poliție cu șefi de clanuri țigănești? Da! Este!

Citește și Explicațiile Poliției Române despre întâlnirea șefului Liviu Vasilescu cu liderii Duduienilor: „Nu am avut altă soluție”

Dar nu într-un stat de drept, ci în filmele cu mafioți, pe care le urmăream cu nesaț în adolescență. Nașul, Good Fellas etc. Nu știu cine a avut ideea acelui comunicat atât de tardiv, atât de alambicat și penibil, dar este cea mai prostă idee pe care a avut-o cineva vreodată.

 

„O problemă gravă de imagine”

 

Poliția nu a făcut exces de popularitate niciodată, dar acum are o problemă gravă de imagine. A naibii de urâtă. Și pe bună dreptate. Cum naiba să mai ai încredere într-o instituție al cărei șef se roagă de un clan țigănesc să o lase mai moale cu jelitul mortului?

Ideea este că cei mulți, polițiștii fără nicio vină, vor suferi și vor trage din răsputeri pentru a drege busuiocul. Dar pentru a câta oară? Și până când? Până când, domnilor?”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Polițiștii au umor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel