Poiana Braşov, în topul preferinţelor turiştilor români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Poiana Braşov, în topul preferinţelor turiştilor români
Poiana Braşov, în topul preferinţelor turiştilor români

Poiana Braşov, alături de Sinaia şi Predeal, se află în topul preferinţelor turiştilor, în primele patru luni ale anului. 

Rezervările au crescut cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui studiu recent, citat de Agerpres.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în perioada analizată a fost de 535 de lei, în creştere cu 28%, comparativ cu preţul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. În ceea ce priveşte durata medie a unui sejur în destinaţiile montante, aceasta a rămas de trei zile.

Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă pe români cu pachete speciale şi în perioada minivacanţei de 1 iunie şi Rusalii. Spre exemplu, pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, respectiv de 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 5 stele cu mic dejun şi acces la zona SPA.

 

Vezi și: „Litoralul pentru toți”, vacanță pe litoralul românesc pentru toate buzunarele. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte

 

În perioada 22 mai - 18 iunie, se desfășoară programul „Litoralul pentru toţi”. Turiştii se pot caza în hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană.

În cadrul programului „Litoralul pentru toţi”, prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până pe data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preț ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus.

Astfel, potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până pe data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preț ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus. În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 101 lei/noapte/personă în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în stațiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Pentru cei care vor pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din stațiunea Jupiter.

Reprezentanţii FPTR le recomandă turiștilor care vor să profite de aceste oferte să facă rezervări din timp, pentru că locurile sunt limitate și se epuizează foarte rapid. Rezervările se pot face direct la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca la edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță.

Sunt 40 de unităţi hoteliere înscrise în acest program – iar tarifele practicate sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Ediția de anul acesta se află la numărul 42 și este susținut integral de patronatele hoteliere autohtone.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel