PNL solicită AUDIEREA de URGENȚĂ în Comisia de Apărare a ministrului Carmen Dan și a şefului DGA

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea de urgenţă a şefului DGA, Cătălin Ioniţă, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, miercuri, în Comisia de Apărare, pentru a lămuri acuzaţiile lansate în spaţiul public.

„Având în vedere acuzaţiile deosebit de grave formulate în spaţiul public de şeful DGA, chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, consider că se impune audierea de urgenţă a celor doi, miercuri, în cadrul Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională”, afirmă Raeţchi într-un comunicat.

Citește și Șeful Direcției Anticorupție din MAI, dezvăluire incredibilă: Carmen Dan mi-a cerut să DISTRUG raportul

El i-a solicitat preşedintelui Comisiei, Dorel Căprar, să-i invite la audieri miercuri pe cei doi.

Raeţchi subliniază că acuzaţiile formulate de şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, nu pot fi trecute cu vederea.

„Este îngrijorător faptul că şeful unei structuri din cadrul Ministerului de Interne acuză organizarea de filaje la adresa sa", spune deputatul liberal.

 

Firea a acuzat-o pe ministrul Dan că a interceptat corespondenţa Speranţei Cliseru

 

El reaminteşte că, în septembrie anul trecut, „în contextul discuţiei despre represiunea Jandarmeriei din 10 august", primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan că a interceptat corespondenţa Speranţei Cliseru, prefect al Capitalei la acea dată, şi pe care a prezentat-o la o şedinţă CEx al PSD.

Raeţchi precizează că şi la acea dată a cerut audierea la Comisie a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, însă această solicitare a fost ignorată.

Citește și Carmen Dan, prima reacție după acuzațiile GRAVE al sefului Direcției Anticorupție

„În acest context, domnule preşedinte, vă solicit să-i invitaţi la audieri, miercuri, în Comisie, atât pe ministrul de Interne, Carmen Dan, precum şi pe chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a lămuri toate aceste chestiuni", conchide Raeţchi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel