PNL și USR au ajuns la un acord în privința împărțirii prefecturilor: 23 la liberali, 14 la USR, 5 la UDMR

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni seara că partidele care fac parte din coaliția aflată la guvernare vor dispune de posturi de prefect în funcție de ponderea voturilor obținute. Astfel, PNL va avea 23 de posturi, USR PLUS 14, iar UDMR 5.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că se lucrează la „o reglementare” prin care prefecții să nu mai fie înalți funcționari publici.

„Conform Constituției, prefectul este reprezentantul Guvernului în județ. În 2006, când eram în negocierile de aderare, existau niște bile negre în capitolul administrație și atunci s-a decis ca prefectul să fie echivalat funcției de înalt funcționar. Din 2012, practic nu au mai apărut înalți funcționari. (...) Punctul de vedere aproape comun, în cadrul coaliției, care e în curs de implementare printr-o reglementare este acela că prefecții sunt reprezentanții Guvernului, nu trebuie să fie înalți funcționari publici”, a declarat Ludovic Orban, la B1Tv.

Liderul PNL a spus că luni a avut prima discuție în coaliție despre acest subiect și că posturile vor fi distribuite în funcție de ponderea fiecărui partid. Astfel, PNL-ului îi revin 23 de prefecți, USR PLUS va vea 14, iar UDMR 5. De asemenea, PNL va 47 de posturi de subprefect, USR PLUS 28, iar UDMR 10, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel