PNL, replică pentru USR în cazul dezbaterii pe legea Certificatului Verde: Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor: „O astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”
PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor: „O astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”

Termenul de dezbatere a proiectului legii certificatului verde este de urgență, exact ca în cazul OUG, prin urmare cererea USR era fără obiect, este replica liderului deputaților PNL, Gabriel Andronache: „Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate”.

„O replică pentru colegii de la USR PLUS: Minciuna are picioare scurte. Termenul de dezbatere aprobat de Biroul Permanent și de Comitetul Liderilor din Parlamentul României - Camera Deputaților este de urgență (exact ca în cazul ordonanțelor de urgență). Prin urmare cererea USR era fără obiect. Sesizarea comisiilor a fost realizată conform obiectului de reglementare al proiectului”, transmite Gabriel Andronache.

El precizează că toate comisiile sesizate au în atribuții, conform Regulamentului, obligația de a dezbate acest proiect.

„Calea constituţională și regulamentară securizează Legea. Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate”, conchide liderul deputaților PNL.

Reprezentanții USR susțin că prin respingerea la Camera Deputaților a dezbaterii în regim de urgență a proiectului legii certificatului verde s-a născut „o coaliție monstruoasă împotriva sănătății publice”.

PNL, replică pentru USR: Propaganda nu ține loc de legalitate și constituționalitate

 

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă a comentat pe Facebook situația din Parlament acuzând PNL, PSD, UDMR și AUR că au respins dezbaterea urgentă a proiectului.

„În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles. 591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică”, a transmis, pe Facebook, fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă.

Potrivit proiectului aflat la Parlament, certificatul verde va fi folosit în aproape toate instituțiile din România, fiind solicitat atât vizitatorilor, cât și angajaților, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel