PNL, mutare SURPRIZĂ în cazul Valizei. Se cere ANCHETĂ

Liviu Ludovic / 12 noi 2018, 16:13 Salveaza PDF Comentarii

PNL, mutare surpriză în cazul Valizei. Solicită o anchetă cu privire la demersul ANSPDC în legătură cu anumite informații furnizate de Rise Project. 

PNL propune înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la demersul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în legătură cu anumite informaţii furnizate opiniei publice de Rise Project, a declarat luni liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

"PNL solicită comisie de anchetă cu privire la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal şi la demersul acestei instituţii împotriva unei instituţii de presă independente, ameninţând această instituţie cu amendă şi cu presiune dacă nu dezvăluie sursele de informaţii. Ce poate fi mai antieuropean şi mai antidemocratic decât să soliciţi unei instituţii de presă să facă publice sursele de informaţii? Practic, prin acest comportament se creează premisa ca o instituţie a statului român să funcţioneze din nou la comanda unei singure persoane şi să intimideze o instituţie de presă liberă, care a ajuns în posesia unor documente, ce-i drept foarte relevante legate de domnul Liviu Dragnea. Gândiţi-vă că mâine oricare dintre dumneavoastră aţi putea fi în aceeaşi situaţie, oricare dintre dumneavoastră aţi putea ajunge victima unei instituţii care trebuie să fie independentă, dar care de fapt acţionează la comandă politică, îngrădindu-vă activitatea şi spiritul pe care dumneavoastră trebuie să îl respectaţi şi orice instituţie de presă trebuie să îl respecte - acela de a informa cetăţenii într-un mod echilibrat, imparţial şi corect", a spus Turcan la Palatul Parlamentului.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat, în urmă cu trei zile, că a solicitat Rise Project informaţii, "ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, ce a semnalat posibile încălcări ale legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal, prin postările realizate de această publicaţie în spaţiul public".

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy