Probleme în Alianță: PLUS a solicitat la AEP clarificări cu privire la Nicușor Dan, candidatul USR la Primăria Capitalei

Liviu Ludovic |
Data publicării:

PLUS a solicitat AEP să clarifice situația cu privire la statutul candidatului pentru Primăria Capitalei. Autoritatea a răspuns că trebuie să fie membru al unuia dintre cele două partide din Alianță, candidatul, în contextul în care Nicușor Dan, susținut de USR București, nu e membru al formațiunii. 

Invederăm faptul că art. 29 alin. (1) din Legea nr. 14/2003 prevede că «Pentru aliantele politice, prevederile art. 20 - 22 se aplică in mod corespunzător», iar potrivit alin. (2) - «Alianțele politice ale căror cereri de înregistrare au fost admise se înscriu în Registrul alianțelor politice». Astfel, în baza celor mai sus-menţionate reiese fără echivoc faptul că alianţei politice îi sunt aplicabile prevederile art. 30 din Legea nr. 14/2003 potrivit cărora: «în cazul in care alianţa politică se va prezenta in alegeri cu liste comune, candidaţii trebuie să facă parte dintrun partid politic membru al alianţei»", arată răspunsul AEP la solicitarea depusă de PLUS.

Prin urmare, AEP transmite, într-un răspuns oficial, obținut de MEDIAFAX, că Nicușor Dan nu poate fi candidat al Alianței USR-PLUS deoarece nu este membru al niciuneia dintre cele două formațiuni politice.

Nicușor Dan nu poate candida independent

"Partidele politice se pot asocia în baza unui protocol de asociere, constituind o alianță politică. Referitor la solicitarea dumneavoastră, în ceea ce priveşte candidatul la funcţia de primar susţinut de alianţa politică, acesta nu poate candida independent, fiind obligatoriu să facă parte dintr-un partid politic membru al alianţei", potrivit răspunsului AEP.

Nicușor Dan a fost ales candidat al USR București pentru alegerile la Primăria Capitalei. În schimb, PLUS își susține pe Vlad Voiculescu pentru o candidatură la Primăria Municipiului București.

Alianța urmează să decidă cine va fi candidatul comun.

Pe 30 noiembrie, liderii USR au aprobat regulamentul de desemnare a candidaților la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidații independenți. Astfel, Nicușor Dan poate candida ca independent cu susțierea partidului la Primăria Capitalei.

Pe 7 decembrie, Nicușor Dan a propus o colaboarare între forțele de opoziție, la nivelul Bucureștiului și un acord politic asupra unui program de "guvernare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel