Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor, avertizează Consulatul României la Sevilla

Andrei Itu |
Data publicării:
Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor, avertizează Consulatul României la Sevilla
Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor, avertizează Consulatul României la Sevilla

Autoritățile române avertizează românii din Spania să nu plastifieze documentele.

Actele plastifiate sunt nule în Spania, precum și în orice altă țară. Avertismentul a fost transmis de Consulatul României la Sevilla. Toate documentele, certificate de naștere, de căsătorie sau de deces sunt considerate nule dacă sunt plastifiate. Acest fapt împiedică verificarea originalității actelor, potrivit noii legi din 2 mai 2022.

Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt NULE

 

"Vă informăm că, în urma publicării în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 412 din 29 aprilie 2022 a Legii nr. 105/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă:

Se interzice modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă. Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt NULE.

Înregistrarea/transcrierea actului de naștere se poate solicita la misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră, în a cărui/cărei rază/circumscripție consulară s-a produs evenimentul.", transmite Consulatul României la Sevilla, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Citește și - Ghid pentru muncitorii români sezonieri din Spania

 

Ghidul lucrătorului sezonier în Spania cuprinde detalii legate de contractul de muncă și despre condițiile în care se desfășoară colaborarea.

Relațiile de muncă în Spania sunt reglementate de Statutul Lucrătorului (echivalent Codului Muncii) care stabilește cadrul juridic minim al relației angajat-angajator, precum și drepturile și obligațiile minime ale ambelor părți.

Statutului lucrătorului i se adaugă Convențiile colective de muncă, la nivel de comunitate autonomă, provincie sau întreprindere.La momentul angajării unui lucrător se aplică, dacă există, prevederile convenției colective ale sectorului de activitate, în funcție de situarea geografică.

În lipsa unei convenții colective sau a unor prevederi specifice privind anumite aspecte concrete care să se regăsească în acestea, legislația aplicabilă este oferită de Statutul lucrătorilor.

Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel