Plantație de canabis, descoperită într-o casă închiriată din Brăila. Chiriașii, ajutați de proprietar să cultive plantele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei traficanţi de droguri au fost reţinuţi de DIICOT, după ce procurorii au descoperit o cultură cu sute de plante de canabis. Plantația fusese înființată într-o casă închiriată de aceştia în Brăila.

 

 

În perioada octombrie 2021 - aprilie 2022, doi dintre inculpaţi au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, au cules şi deţinut în vederea comercializării fragmente de plante de canabis, transmite DIICOT într-un comunicat.

Cu privire la cel de-al treilea inculpat, s-a reţinut că acesta i-a sprijinit pe ceilalţi doi în activitatea infracţională, închiriindu-le imobilul unde a fost înfiinţată şi întreţinută cultura de canabis, ajutându-i periodic la menţinerea acesteia în schimbul unei părţi din suma ce urma să fie obţinută prin valorificarea drogurilor.

Măsurile au fost dispuse după ce, joi, au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Brăila şi Ilfov, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate un număr total de 571 de plante de canabis şi cantitatea de aproximativ 18,5 kilograme fragmente vegetale care conţin THC.

De asemenea, a fost identificată o instalaţie activă de creştere indoor a canabisului. În cursul zilei de vineri, inculpaţii urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel